Explozie de variola maimuței în Europa! Autoritățile au intrat în alertă

Variola maimuței continuă să infecteze persoane vulnerabile în Europa și în alte state ale lumii. Autoritățile sanitare au început să pună în practică strategii de prevenire a extinderii focarelor.

În Spania, de exemplu, a fost înregistrat oficial un număr de 59 de cazuri confirmate prin teste PCR.

Este rezonabil să presupunem că, fiind depistați pozitiv, toţi aceşti oameni au boala”, a explicat directorul Institutului de Cercetare Carlos III, Cristobal Belda, citat de Digi 24.

Peste 170 de cazuri suspecte în Spania

Autoritățile din Spania au confirmat, deja, 171 de cazuri suspecte identificate.

Statul iberic urmează să achiziţioneze mai multe doze de vaccinuri pentru variola maimuței Imvanex şi antivirale Tecovirimat printr-o achiziţie în grup a Uniunii Europene.

De asemenea, autoritățile din Franţa au confirmat trei cazuri, statul urmând să demareze o campanie de vaccinare a adulţilor care au fost expuşi la virusul care duce la apariția variolei maimuței.

Citește și: Ce e Variola Maimuței? Semnele care arată că ai luat virusul

Doza de vaccin trebuie făcută în termen de patru zile de la expunere, existând opțiunea de administrare la 14 zile, dacă situația medicală a pacientului este urgentă.

În Europa, au mai raportat cazuri confirmate Cehia și Slovenia.

România cumpără 1000 de doze de vaccin

În România nu a fost îregistrat nici un caz de variola maimuței, dar, ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că țara noastră va achiziționa, preventiv, un lot de 1.000 de doze de vaccin.

În restul lumii există o situație îngrijorătoare, numărul cazurilor și al focarelor nou apărute fiind în creștere, de asemenea. În Emiratele Arabe Unite, o persoană care a vizitat, de curând, Africa de Vest a fost diagnosticată pozitiv cu variola maimuței.

Citește și: Experţii OMS, clarificări cu privire la vaccinul pentru variola maiumuţei

Până în prezent, 21 de state din Europa, America şi Australia au raportat cazuri de variola maimuţei, fiind 237 de cazuri confirmate şi suspecte, dar, specialiştii estimează că numărul va creşte.

Riscul mare de contaminare este în cazul persoanelor cu mai mulţi parteneri sexuali, a anunţat Centrul European de Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) în prima sa evaluare a riscurilor după apariţia neobişnuită a zeci de cazuri în Europa şi în America de Nord, transmite Adevarul.

Vaccinul e principala soluție

Autorităţile sanitare din întreaga lume au în vedere planuri de limitare a răspândirii virusului. În Europa, Germania a comandat aproximativ 40.000 de doze de vaccin Imnavex, folosit pentru tratarea variolei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net