Primul român suspect de variola maimuței are varicelă

Ultima actualizare:

Este alertă în Grecia, după ce un turist român, de 29 de ani, a devenit suspect de boala numită variola maimuței. Bărbatul era în vacanță, împreună cu iubita sa și acum sunt amandoi internați.

În asemenea izolete au fost transportați cei doi suspecți de variola maimuței, în Grecia
În asemenea izolete au fost transportați cei doi suspecți de variola maimuței, în Grecia

Cuplul petrecea o mică vacanță în Grecia, mai precis în Kefalonia, când bărbatul a prezentat simptome. Medicii eleni au intrat în alertă, întrucât pacientul prezenta o erupție puternică la nivelul pielii, specifică variolei maimuței.

Partenera pacientului nu prezintă simptome

Cum variola maimuței este boala despre care se vorbește cel mai mult în Europa, în ultima perioadă, a existat această suspiciune, mai ales că simptomele au fost asemănătoare.

Din fericire, testele de laborator au arătat altceva. Presa elenă citează reprezentanți ai Ministerului Sănătății din Grecia, care au afirmat public faptul că două teste de varicelă au fost pozitive, în timp ce testele pentru variola maimuței au fost negative.

Transportați cu avionul, în izolete presurizate

Partenera românulului, care e stabilit în Marea Britanie, este și ea internată, fără să prezinte deocamdată simptome.

Presa elenă a prezentat fotografii din momentul în care cei doi pacienți au fost transferați la un spital din Atena cu avionul. Aceștia au fost transportați în izolete pesurizate, fiind tratați în saloane cu regim special.

Citește și: Variola maimuței «se răspândește ca și infecțiile cu transmitere sexuală». Zero cazuri în România

Autoritățile sanitare din Kefalonia intraseră în alertă, fiind vizate două locuri care au necesitat atenție sporită, din punctul de vedere al contacților direcți, hotelul în care era cazat cuplul și spitalul în care au fost internați.

Marea Britanie a înregistrat primul caz de variola maimuței

Marea Britanie este prima țară din Europa care a confirmat cazuri de variola maimuței, o boală infecțioasă și contagioasă, specifică unor regiuni din Africa.

Variola maimuței este boală infecțioasă despre care se discută din ce în ce mai mult, în ultimele luni, răspândirea acesteia ducându-ne cu gândul la pandemia din care abia ne revenim.

Citește și: Marea Britanie, în fața unui focar cu variola maimuței. Avertismentul unui medic de top

Organizația Mondială a Sănătății monitorizează situația, mai ales că boala, cunoscută, de altfel, a ajuns în state unde nu este întâlnită în mod obișnuit.

Variola maimuței a fost depistată în țări precum Italia, Suedia, Spania, Portugalia, SUA și Canada, precum și în Marea Britanie,  unde a fost raportat primul caz de pe continentul european.

Simptomele apar după 5 sau 21 de zile

În cazul contaminării, durează între cinci și 21 de zile până la apariția primelor simptome, care includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare. Ulterior, apare o erupție la nivelul pielii.

Conform oficialilor din Ministerul Sănătății, variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net