Primul rom├ón suspect de variola maimu╚Ťei are varicel─â

Este alert─â ├«n Grecia, dup─â ce un turist rom├ón, de 29 de ani, a devenit suspect de boala numit─â variola maimu╚Ťei. B─ârbatul era ├«n vacan╚Ť─â, ├«mpreun─â cu iubita sa ╚Öi acum sunt amandoi interna╚Ťi.

foto izoleta jpeg
├Än asemenea izolete au fost transporta╚Ťi cei doi suspec╚Ťi de variola maimu╚Ťei, ├«n Grecia

Cuplul petrecea o mic─â vacan╚Ť─â ├«n Grecia, mai precis ├«n Kefalonia, c├ónd b─ârbatul a prezentat simptome. Medicii eleni au intrat ├«n alert─â, ├«ntruc├ót pacientul prezenta o erup╚Ťie puternic─â la nivelul pielii, specific─â variolei maimu╚Ťei.

Partenera pacientului nu prezint─â simptome

Cum variola maimu╚Ťei este boala despre care se vorbe╚Öte cel mai mult ├«n Europa, ├«n ultima perioad─â, a existat aceast─â suspiciune, mai ales c─â simptomele au fost asem─ân─âtoare.

Din fericire, testele de laborator au ar─âtat altceva. Presa elen─â citeaz─â reprezentan╚Ťi ai Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii din Grecia, care au afirmat public faptul c─â dou─â teste de varicel─â au fost pozitive, ├«n timp ce testele pentru variola maimu╚Ťei au fost negative.

Transporta╚Ťi cu avionul, ├«n izolete presurizate

Partenera românulului, care e stabilit în Marea Britanie, este și ea internată, fără să prezinte deocamdată simptome.

Presa elen─â a prezentat fotografii din momentul ├«n care cei doi pacien╚Ťi au fost transfera╚Ťi la un spital din Atena cu avionul. Ace╚Ötia au fost transporta╚Ťi ├«n izolete pesurizate, fiind trata╚Ťi ├«n saloane cu regim special.

Cite╚Öte ╚Öi: Variola maimu╚Ťei ┬źse r─âsp├ónde╚Öte ca ╚Öi infec╚Ťiile cu transmitere sexual─â┬╗. Zero cazuri ├«n Rom├ónia

Autorit─â╚Ťile sanitare din Kefalonia intraser─â ├«n alert─â, fiind vizate dou─â locuri care au necesitat aten╚Ťie sporit─â, din punctul de vedere al contac╚Ťilor direc╚Ťi, hotelul ├«n care era cazat cuplul ╚Öi spitalul ├«n care au fost interna╚Ťi.

Marea Britanie a ├«nregistrat primul caz de variola maimu╚Ťei

Marea Britanie este prima ╚Ťar─â din Europa care a confirmat cazuri de variola maimu╚Ťei, o boal─â infec╚Ťioas─â ╚Öi contagioas─â, specific─â unor regiuni din Africa.

Variola maimu╚Ťei este boal─â infec╚Ťioas─â despre care se discut─â din ce ├«n ce mai mult, ├«n ultimele luni, r─âsp├óndirea acesteia duc├óndu-ne cu g├óndul la pandemia din care abia ne revenim.

Cite╚Öte ╚Öi: Marea Britanie, ├«n fa╚Ťa unui focar cu variola maimu╚Ťei. Avertismentul unui medic de top

Organiza╚Ťia Mondial─â a S─ân─ât─â╚Ťii monitorizeaz─â situa╚Ťia, mai ales c─â boala, cunoscut─â, de altfel, a ajuns ├«n state unde nu este ├«nt├ólnit─â ├«n mod obi╚Önuit.

Variola maimu╚Ťei a fost depistat─â ├«n ╚Ť─âri precum Italia, Suedia, Spania, Portugalia, SUA ╚Öi Canada, precum ╚Öi ├«n Marea Britanie,  unde a fost raportat primul caz de pe continentul european.

Simptomele apar dup─â 5 sau 21 de zile

├Än cazul contamin─ârii, dureaz─â ├«ntre cinci ╚Öi 21 de zile p├ón─â la apari╚Ťia primelor simptome, care includ febr─â, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umfla╚Ťi, frisoane ╚Öi epuizare. Ulterior, apare o erup╚Ťie la nivelul pielii.

Conform oficialilor din Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii, variola maimu╚Ťei nu se r─âsp├ónde╚Öte cu u╚Öurin╚Ť─â ├«ntre persoane ╚Öi necesit─â un contact apropiat. Virusul intr─â ├«n organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gur─â ╚Öi prin fluide corporale.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

matteo jpg
harta ANM 6 iulie 2022 jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Monica Tatoiu
emil rengle
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
irina loghin 80 de ani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Smartphone Apple iPhone 13 FOTO Shutterstock
pahare   nunta   wine g2eb1bccbb 1280 jpg
viorel hrebenciuc jpeg
Kate Middleton ┼či Prin┼úul William
sf cuv sisoe cel mare sf mc lucia din roma 148107 jpg
woman 2566854 1920 jpg