Femei în sânii goi la încoronarea noului rege Zulu!

Ultima actualizare:

Mii de oameni au ieşit în stradă în Africa de Sud pentru a celebra, în weekend, încoronarea noului rege Zulu, Misuzulu ka Zwelithini (48 de ani). Dansurile, cântecele şi ţinutele Zulu sunt un peisaj cât se poate de exotic pentru lumea occidentală, însă ele nu sunt altceva decât un semn al păstrării unor tradiţii străvechi şi al bucuriei împărtăşite de a cincea comunitate ca mărime din Africa de Sud.

Fecioarele Zulu au purtat  cele mai frumoase haine  ale lor pentru acest eveniment
Fecioarele Zulu au purtat cele mai frumoase haine ale lor pentru acest eveniment

Membri ai regimentelor tradiţionale Zulu au cântat şi au făcut scandări specifice pentru astfel de momente de sărbătoare. Totodată, războinicii, dar şi fecioarele Zulu au executat dansuri tradiţionale, ca parte a festivităţilor spectaculoase de zilele trecute.

Citește și: Wow! Uite ce a surprins Google Maps pe o plajă din Spania! Utilizatorilor nu le-a venit să creadă

Este o zi minunată, facem istorie!”, a declarat Bongani Khumalo, unul dintre războinicii însărcinaţi cu protecţia regelui, conform BBC. Regele, al cărui nume înseamnă „întărirea poporului Zulu”, are deja două soţii şi patru copii.

Vezi și: Regina Maxima a Ţărilor de Jos, un exemplu pentru oricine! Ce face, chiar dacă e soţie de rege

Misuzulu ka Zwelithini  este noul rege Zulu
Misuzulu ka Zwelithini este noul rege Zulu

Punctul central al acestui eveniment fastuos a avut loc în interiorul kraalului sacru pentru vite, unde Misuzulu ka Zwelithini a mers ca să îşi invoce strămoşii înainte de a fi proclamat atât de cei vii, cât şi de cei morţi, ca fiind noul monarh. Cu câteva zile înainte de ceremonie, aşa cum cere tradiţia, noul rege a ucis un leu. Pentru acest eveniment, femeile au purtat cele mai frumoase ţinute tradiţionale ale lor, împodobite cu mărgele colorate. Sute de fete tinere au dansat în sânii goi şi zeci de vaci au fost sacrificate pentru a fi servite oaspeţilor la masă.

Nu rata nici: «Nu am văzut niciodată ceva asemănător»: Imagini cu una dintre cele mai puternice erupții vulcanice din lume

Monarhul e contestat de surorile lui

Sute de tinere au dansat topless  la ceremonia de încoronare  a noului monarh
Sute de tinere au dansat topless la ceremonia de încoronare a noului monarh

Regele Zulu nu are nici o putere politică reală, dar o cincime din populaţia Africii de Sud este Zulu, astfel că monarhul rămâne o personalitate extrem de influentă. Noul rege a apărut printre supuşii săi purtând pene negre şi ţinând în mână o suliţă şi un scut. El le-a promis acestora că va uni naţiunea africană. În ţara cu 11 limbi oficiale, suveranii şi şefii tradiţionali sunt recunoscuţi de Constituţie. Regi fără putere executivă, ei deţin o mare autoritate morală şi sunt profund respectaţi de poporul lor.

Ceremonia nu a fost lipsită de controverse. Accederea pe tron a lui Misuzulu ka Zwelithini este contestată chiar de surorile sale vitrege. Ele susţin că testamentul răposatului lor tată, care a deschis calea pentru ca Misuzulu să devină rege, ar fi fost, de fapt, falsificat. Regele Goodwill Zwelithini a murit în martie anul trecut, la vârsta de 73 de ani, după ce s-a aflat timp de 50 de ani la conducere.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net