Fiica cea mică a lui Vladimir Putin, de la rock acrobatic la miliarde de dolari. Ce planuri avea cu ea președintele rus

Fiica cea mică a președintelui rus, din prima căsătorie, Katerina Putina este prinsă și ea în războiul din Ucraina. Jurnaliștii din întrega lume i-a pus viața sub lupă și se pare că apare pe lista celor câteva zeci de rude ale lui Vladimir Putin pe care autoritățile franceze intenționează să le sancționeze.

image

În spatele zidurilor ultrasecurizate ale Kremlinului, Vladimir Putin a rămas întotdeauna foarte misterios în legătură cu familia sa. Foarte rar a acceptat să vorbească despre viața sa privată. În urmă cu câțiva ani a dat însă puțin vălul discreției la o parte și a spus câte ceva despre cele două fiice din prima căsnicie, insistând că amândouă își doresc o viață departe de privirile curioase ale publicului.

Iar de la declanșarea războiului din Ucraina, liderul de la Kremlin parcă a fost și mai vigilent. Potrivit Page Six, el ar fi trimis-o pe presupusa lui parteneră de viață Alina Kabaeva și pe cei patru – presupuși – copii ai lor în Elveția.

Se pare că Putin încearcă să le protejeze însă și pe cele două fiice ”oficiale”, din căsnicia cu Liudmila Skhrebneva, încheiată prin divorț în 2013.

Citește și: Fosta soție abuzată de Vladimir Putin, mărturisiri copleșitoare: «Am plâns din cauza umilinței»

Maria și Katerina, cele două fiice ”oficiale” ale președintelui rus, s-au născut în 1985 și 1986. În Rusia, mezina este mai cunoscută, după ce, în ciuda încercărilor tatălui ei de a o ține departe de luminile reflectoarelor, și-a urmat pasiunea pentru rock acrobatic și a participat la numeroase competiții, culminând cu campionatul național din Rusia. Spectatorii o știu după numele bunicii materne, Katerina Tikhonova.

Însă acest truc cu numele bunicii folosit pentru a-și păstra anonimatul nu a ținut prea mult, iar în 2015, identitatea ei a fost dezvăluită. După o investigație a Universității de Stat din Moscova, rușii au aflat că fiica lui Vladimir Putin a studiat acolo și apoi a intrat în consiliul științific ca specialist în științe mecanice.

Vladimir Putin și Liudmila Skhrebneva au împreună două fete
Vladimir Putin și Liudmila Skhrebneva au împreună două fete

Katerina Putina, o avere de două miliarde de dolari

În plus, tânăra a lucrat pentru grupul de media rus RBC. În 2013, s-a căsătorit cu Kirill Shamalov, fiul unui vechi prieten al tatălui ei, într-o stațiune de schi.

Potrivit Reuters, cuplul a reușit să aduneo avere estimată la peste 2 miliarde de dolari (1,8 miliarde de euro), graţie investiţiilor în uzine petrochimice. De asemenea, ei au fost manageri la Innopraktika, un program controversat care vizează reformarea Universității din Moscova și sprijinirea performanței științifice rusești.

Cei doi au câteva investiții și în Franța, devenind proprietarii unei vile de lângă Biarritz, estimată la 3,3 milioane de euro (casă vandalizată la începutul conflictului). Katerina și Kirill s-au despărțit în 2017, fără niciun motiv oficial.

Citește și: Unde a ascuns-o Putin pe amanta Alina Kabaeva și pe cei patru copii ai lor, pe timp de război

Katerina și Vladimir Putin, așa tată, așa fiică ?

La un moment dat s-a speculat că Vladimir Putin și-a pregătit fiica cea mică pentru a-i lua locul în funcția de șef al statului în 2024. După declanșarea războiului împotriva Ucrainei, în februarie, cel mai probabil planul de predare a puterii nu mai este pe agenda lui Putin.

Luni, 14 martie, ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a afirmat, pe LCI, că Franța vrea să sancționeze „câteva zeci” de rude suplimentare ale lui Vladimir Putin, potrivit Madame Le Figaro. Printre acestea se pare că se află și Katerina.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net