Grevă în transportul aerian, vineri, 8 septembrie, în Italia. Mii de pasageri vor fi afectați
O grevă națională a aeronavelor este programată pentru 8 septembrie. Protestul va fi organizat de lucrătorii din aeroporturile aferente și din serviciile de handling aeroportuare din Italia. Iată care sunt cauzele!
Cât va dura greva
Greva va dura 24 de ore, de la miezul nopții, 8 septembrie, până la ora 23.59. ITA Airways a anulat 30 de zboruri. Ryanair și EasyJet anunță posibile întârzieri sau anulări.
Cei care călătoresc cu avionul vor avea parte, așadar, de neplăceri. Greva aeronavelor de 24 de ore, programată pentru vineri, 8 septembrie 2023, ar putea cauza dificultăți considerabile călătorilor din Italia, cu anulări și întârzieri ale zborurilor.
ITA Airways, Ryanair și Easyjet au anunțat deja anulări și întârzieri. De această dată, lucrătorii din sectorul aviației și servicii conexe, cei ai companiilor și serviciilor de handling aeroportuar și angajații companiilor de transport aerian din sectorul handlers vor lipsi toată ziua de la serviciu. Greva, proclamată de diferite sindicate, va dura 24 de ore, de la miezul nopții de 8 septembrie, până la ora 23.59 în aceeași zi.
Motivele grevei
Unul dintre principalele motive pentru această grevă este revizuirea contractelor colective de muncă așteptată de șase ani. Sindicatelor le displace faptul că propunerile pentru creșterea salariilor sunt considerate inadecvate, iar majorarea orelor de lucru nu este însoțită de ajustări economice corespunzătoare. Ei contestă, de asemenea, redistribuirea unei părți din creșterile propuse către instituții private de asigurări și servicii medicale.
Potrivit Cub Trasporti, creșterile salariale sunt considerate nesemnificative, deoarece, în fața unui contract în vigoare de 10 ani și a unei pierderi a puterii de cumpărare de 400 de euro pe lună, se propune o creștere totală de 250 de euro, distribuită pe o perioadă de trei ani. În loc să elimine cele 24 de ore suplimentare acordate în contractul colectiv de muncă anterior, se va introduce oficial o creștere a timpului de lucru la 38,5 ore pe săptămână, fără nicio ajustare economică corespunzătoare.