Imaginea spectaculoasă care a făcut înconjurul lumii. Unde se află faimosul „Lac de nori”
De-a lungul lumii există anumite locuri de o frumusețe rară, care par a fi desprinse dintr-un film science-fiction, sau dintr-un tablou. Iar un astfel de loc spectaculos poate fi găsit în Rusia și este vorba despre „Lacul din nori”.
Mulți dintre noi putem fi surprinși de cât de des reușește natura să învingă chiar și cele mai spectaculoase peisaje imaginare pe care le putem gândi. Însă, un astfel de loc spectaculos, pe care trebuie să îl vizităm măcar o dată în viață, este „Lacul din nori”, care se află în Rusia. Iar într-o fotografie făcută în 2023 de un astronaut, putem admira această destinație unică, pe care nu mulți oameni o cunosc!
Acest lac este unul dintre cele mai adânci din Rusia și se află între jumătăți ale unui vulcan. Iar datărită unui fenomen cunoscut drept „strălucire solară”, suprafața lacului a devenit complet reflectorizantă, dominată de nori tubulari!
Lacul a fost surprins de un astronaut în 2023
Acest loc special se află în estul extrem al Rusiei, mai precis, în sudul insulei Onekotan. Aceasta se află la granița dintre Rusia și Japonia, în arhipelagul Insulelor Kuril. Vulcanul din acest loc este compus din două părți. Prima este o depresiune umplută de lac, caldera având un diametru de 8 kilometri și purtând numele de Tsar-Rusyr.
În mijlocul acesteia se găsește un munte spectaculos, pe care îl vom găsi pe hartă ăurtând denumirea de Vârful Krenitsyna. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai spectaculoase, acest vârf ajunge la o înălțime de 1.300 de metri.
Se află în estul extrem al Rusiei
Lacul în sine poartă numele Kol'tsevoye, el ajungând la o adâncime de nu mai puțin de 370 de metri. Astfel, el este unul dintre cele mai adânci din Rusia. Iar „norii” din imagine sunt, de fapt, o simplă reflecție!
Datorită poziției Soarelui, lacul se transformă într-o adevărată oglindă, iar cu acest prilej, se pot observa norii care se află, de fapt, mult deasupra acestuia. În plus, trebuie menționat că vulcanul de aici este încă activ, dar ultima erupție masivă a avut loc acum 7.600 de ani.