Ce sumă uriașă de bani vor primi doi bărbați care au stat pe nedrept 17 ani la închisoare: „Știam că sunt nevinovat de fiecare crimă”

Ultima actualizare:

Doi bărbaţi din SUA au stat aproape 17 ani în spatele gratiilor după ce au fost condamnaţi pe nedrept pentru tentativă de omor. Un judecător din California i-a declarat acum, după ani de investigații, nevinovați pe cei doi americani de comiterea acestei fapte.

Doi bărbați din Sua au fost eliberați după 17 ani stați în pușcărie pe nedrept. Foto: AP.
Doi bărbați din Sua au fost eliberați după 17 ani stați în pușcărie pe nedrept. Foto: AP.

Statul american o să-i despăgubeacă cu 900.000 de euro 

Doi bărbați care au executat aproape 17 ani de închisoare după ce au fost condamnați pe nedrept pentru tentativă de omor au fost declarați nevinovați, joi, de un judecător din California. Conform unei noi legi, statul este obligat să le plătească fiecare 140 de dolari pentru fiecare zi petrecută în spatele gratiilor, sau aproximativ 900.000 de dolari, scrie The Guardian.

Verdictele pentru Dupree Glass și Juan Rayford au încheiat un nou proces care a început în octombrie, după ce o instanță de apel de stat le-a anulat condamnările și au fost eliberați în 2020. Procesul a inclus o mărturisire dramatică a trăgatorului real, Chad Brandon McZeal, un membru al unei bande care ispășește o închisoare pe viață pentru crimă într-un caz care nu are legătură, a spus echipa de apărare.

După ce judecătorul a dat verdictul, bărbații s-au îmbrățișat între ei, dar și cu avocații lor. În afara tribunalului, bărbații au fost aplaudați de membrii familiei și susținători. Rayford, strângându-și în brațe fiica, a numit un sentiment „uimitor” ca în cele din urmă reputația lor să se restabilească.

„M-am gândit la asta când am fost închis timp de 17 ani"

M-am gândit atât de mult la această zi. M-am gândit la asta când am fost închis timp de 17 ani. M-am gândit la asta în ultimii doi ani fiind liber. Am așteptat această zi pentru că, știi, știam că sunt nevinovat de fiecare crimă pe care au spus că am comis-o”, a spus el.

Avocații apărării au spus că, cazul a fost primul introdus în temeiul unei legi care garantează despăgubiri pentru inculpații care prezintă dovezi ce le atestă nevinovăția.

În 2004, Glass și Rayford aveau 17, respectiv 18 ani, când au fost arestați după o împușcătură, în timpul unei altercații în care era implicat un grup de adolescenți într-o casă din Lancaster. Atunci, două persoane au fost lovite de focuri de armă, dar rănile nu au fost grave, potrivit dosarelor instanței.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net