Incendiu devastator la Bursa de Valori din Copenhaga. Clădirea este una dintre cele mai vechi din Danemarca, are aproape 400 de ani

O tragedie a lovit astăzi capitala Danemarcei, Copenhaga, în timp ce clădirea istorică a Primăriei, cunoscută și sub numele de Børsen (Bursa), a fost cuprinsă de flăcări puternice. Scenariul tragic ne amintește de incendiul devastator care a avut loc la Catedrala Notre-Dame din Paris, aducând în prim-plan eforturile de salvare și emoția generată de pierderea unui simbol cultural și istoric.

Bursa este în flăcări. Foto: Alex Dinescu.
Bursa este în flăcări. Foto: Alex Dinescu.

Flăcările au mistuit turla Bursei Vechi din Copenhaga

Incendiul a izbucnit în această dimineață, la clădirea Primăriei din Copenhaga, o construcție ce datează din secolul al XVII-lea și care a adăpostit în trecut și Bursa de valori. Flăcările au fost observate inițial în partea superioară a clădirii, iar echipaje multiple de pompieri au fost chemate să intervină. Din fericire, nu au fost raportate victime în urma incendiului.

Martorii au observat fumul care ieșea din clădire și au alertat imediat poliția, iar eforturile de stingere a focului au început rapid. Cu toate acestea, flăcările au avut un avânt puternic, mistuind turla Bursei Vechi din Copenhaga și punând în pericol întreaga structură a clădirii.

Imaginile capturate în timpul incendiului și distribuite pe rețelele de socializare au înfățișat scene șocante, cu turla înghițită de flăcări uriașe și nori denși de fum ridicându-se în aer. Trecătorii au asistat cu groază la prăbușirea turla în flăcări, iar eforturile de salvare a operelor de artă și a altor bunuri valoroase din interiorul clădirii au fost întreprinse în grabă.

Pierderea este deja semnificativă

Poliția din Copenhaga a izolat zona din jurul clădirii afectate și a redirecționat traficul pe rute alternative pentru a permite intervenția pompierilor. Autoritățile au avertizat că blocajul rutier ar putea dura o perioadă mai lungă de timp, până când incendiul va fi complet stins și zona va fi securizată.

Brigada de pompieri din Copenhaga a mobilizat un număr mare de echipaje pentru a face față incendiului și a încerca să limiteze pagubele cât mai mult posibil. Cu toate acestea, pierderea este deja semnificativă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net