Începe construcția unui mega oraș. Va fi o adevărată metropolă. Suprafața va fi de 65 de mile pătrate și va avea stațiuni turistice, un aeroport și cale ferată de mare viteză

Ultima actualizare:

Lucrările de construcție la un nou mega oraș în Egipt au început, acesta promițând să fie de două ori mai mare decât Barcelona. Numit Ras El-Hekma, orașul se va întinde pe o suprafață de 170 de kilometri pătrați (65 mile pătrate) și va avea capacitatea de a găzdui până la două milioane de locuitori. Situat la aproximativ 350 km nord-vest de Cairo, pe coasta mediteraneană, acest proiect ambițios va transforma peisajul urban și economic al regiunii.

Au început lucrările pentru construirea unui nou oraș.
Au început lucrările pentru construirea unui nou oraș.

O metropolă futuristă pe malul Mării Mediterane

Ras El-Hekma este gândit ca un oraș inteligent, durabil și complet funcțional, menit să devină un centru urban de referință în Egipt. Proiectul include cartiere rezidențiale moderne, hoteluri internaționale, stațiuni turistice, terenuri de golf și centre de divertisment. Pe lângă acestea, vor fi construite spitale, școli, universități, precum și un port și o cale ferată de mare viteză care să asigure conectivitatea orașului.

Acest megaoraș va deveni un punct major de atracție turistică, iar odată cu finalizarea noului aeroport propus, Ras El-Hekma va fi la doar patru ore de zbor de aproximativ 400 de milioane de turiști din întreaga lume, scriu cei de la dailymail.co.uk.

Contribuție masivă la economia Egiptului

Se estimează că până în 2045, Ras El-Hekma va aduce o contribuție anuală de 25 de miliarde de dolari la economia Egiptului. Proiectul va crea, de asemenea, aproximativ 750.000 de locuri de muncă, stimulând dezvoltarea economică și oferind oportunități în diverse sectoare. Orașul va deveni un catalizator economic, oferind noi oportunități pentru afaceri și atrăgând investiții străine semnificative.

Proiectul Ras El-Hekma este susținut de fondul suveran ADQ din Abu Dhabi, care l-a desemnat pe dezvoltatorul Modon Holding drept principalul responsabil pentru realizarea metropolei. La ceremonia de lansare a proiectului au participat președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, și președintele Egiptului, Abdel Fattah El-Sisi, subliniind importanța internațională a acestui proiect.

Excelența Sa Jassem Mohamed Bu Ataba Al Zaabi, președintele Modon Holding, a declarat: „Ras El Hekma este destinat să devină o bijuterie regională a coroanei, într-o țară deja renumită pentru atracțiile sale bogate și diverse”.

Cu o planificare generală inovatoare și o infrastructură de ultimă generație, Ras El-Hekma va reprezenta un model global de dezvoltare urbană. Proiectul va pune un accent major pe durabilitate și va aduce o valoare pe termen lung pentru Egipt, contribuind la creșterea economică și dezvoltarea turismului. De asemenea, un memorandum de înțelegere a fost semnat cu Accor și Ennismore pentru operarea hotelurilor și stațiunilor din noul oraș.

Construcția mega orașului Ras El-Hekma marchează un nou capitol în dezvoltarea urbană și economică a Egiptului. Cu stațiuni de lux, infrastructură modernă și un potențial uriaș de creștere economică, Ras El-Hekma este pe cale să devină una dintre cele mai importante destinații turistice și economice din regiune, consolidând poziția Egiptului pe scena globală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
truck 2920533 1280 jpg
mancare de la cantina jpg
crime europa jpg
7 front sosoaca jpg
busuioc jpg
gradina pixabay jpg
alexandre lavet opera cutii goale jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net