Incredibil! Trei suspecți din Republica Moldova, reținuți în Bulgaria, în cazul atentatului din Istanbul

Ultima actualizare:

Ancheta în cazul atentatului din Istanbul scoate la iveală conexiuni neașteptate. În Bulgaria au fost reținuți cinci suspecți care l-ar fi ajutat pe unul dintre presupușii autori să fugă. Trei dintre aceștia sunt originari din Republica Moldova.

Șase persoane au decedat, în urma exploziei din zona Taksim a Istanbul. Foto generic.
Șase persoane au decedat, în urma exploziei din zona Taksim a Istanbul. Foto generic.

Cinci persoane au fost inculpate pentru că l-au ajutat să fugă pe unul dintre presupuşii autori”, a declarat Siyka Mileva, purtătoare de cuvânt a procurorului general bulgar, citată de Agerpres.

Potrivit canalelor de televiziune locale, trei sunt originari din Republica Moldova, iar un altul dintr-o ţară arabă al cărei nume nu a fost precizat. Şase persoane au fost ucise şi alte 81 rănite în explozia survenită duminica trecută pe bulevardul Istiklal din cartierul Taksim al Istanbulului. 

Până în prezent, atacul terorist nu a fost revendicat. Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), miliţia kurdă activă în Siria, au negat orice implicare în acest atentat, în ciuda acuzațiilor oficialilor turci, care arată spre PKK drept organizația responsabilă de comiterea atentatului.

La scurt timp după explozie, autoritățile s-au deplasat la fața locului în timp record, suficient cât să identifice trei suspecți, care au fost arestați. Printre aceștia s-a numărat și o femeie.

Ulterior, a fost determinat faptul că principalul responsabil pentru atac este chiar femeia, numită Ashlam Bashir. Ministrul de Interne, Souleyman Soylu, a fost primul oficial din Turcia care a declarat că în spatele acestui atac se află Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire. Fie această geantă conţinea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă", a declarat ministrul Justiţiei din Turcia, Bekir Bozdag.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net