Italia reduce la 4 luni termenul pentru administrarea dozei a treia

#Coronavirus

Începând cu 10 ianuarie, Italia va începe să administreze doza booster de vaccin anti-COVID-19 la patru luni , după încheierea schemei de vaccinare din doua doze sau după doza unică în cazul vaccinului Johnson&Johnson. Până acum, doza a treia se administra la șase luni. Italia se află în plin val cinci, accentuat de varianta Omicron.

Italia reduce la 4 luni termenul pentru administrarea dozei booster Foto: Pixabay
Italia reduce la 4 luni termenul pentru administrarea dozei booster Foto: Pixabay

Totodată, din februarie certificatul verde cu două doze de vaccin, care este obligatoriu în Italia pentru desfăușararea mai multor activităţi, va avea o valabilitate de numai şase luni. Deci, va vi nevoie de doza a treia odată ce a trecut acest termen.  

Italia se confruntă cu al cincilea val

Autoritățile italiene au înăsprit restricțiile, pentru a reduce creșterea numărului de infecții cu Covid-19. Au fost interzise toate evenimentelor publice în noaptea de Revelion, după ce numărul cazurilor zilnice a atins un nivel maxim din cauza variantei Omicron.

Italia se confruntă cu un nou val de Covid-19. Numărul de cazuri noi a pus presiune asupra spitalelor. În ultimele 24 de ore au fost anunţate 24.883 de noi cazuri de coronavirus. În Italia regulile și măsurile luate sunt din ce în ce mai aspre. Cei care vor să meargă cu trenul, cu autobuzul sau cu avionul trebuie să prezinte un test negativ. Astfel, oamenii au fost nevoiți să stea la cozi uriașie pentru a se testa.

Comisia Europeană a decis săptămâna trecută limitarea la nouă luni a valabilităţii certificatului verde pentru călătoriile intra-europene după vaccinarea, după vaccinarea anti-Covid cu schema completă alcătuită din două doze, sau o doză în cazul vaccinului Johnson & Johnson. Autoritățile vor să încurajeze oamenii să se vaccineze și cu a treia doză.

Rglementarea privind certificatul verde se va aplica numai pentru călătoriile între statele UE. Fiecare țară poate lua decizii proprii pe plan intern cu privire la folosirea certificatului verde în alte scopuri, cum ar fiaccesul în restaurante, la concerte sau la alte evenimente. Cu toate acestea, Comisia Europeană a recomandat statelor membre să aplice în general această regulă de nouă luni a valabilităţii certificatului verde fără doza booster.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net