Kate Middleton urmează chimioterapia preventivă după diagnosticul de cancer. Ce presupune acest tratament

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Într-un anunț tulburător, Kate Middleton, Prințesa de Wales, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer, lăsând lumea într-o stare de șoc și de îngrijorare. În urma acestui diagnostic, Kate a menționat că echipa ei medicală a decis să înceapă un tratament de chimioterapie preventivă. Dar ce presupune acest tratament?

Kate Middleton. Foto: Getty Images.
Kate Middleton. Foto: Getty Images.

Ce este chimioterapia preventivă?

Chimioterapia preventivă, cunoscută și sub numele de chimioterapie adjuvantă, este un tratament administrat înainte sau după intervenții chirurgicale sau alte tratamente primare, cu scopul de a reduce riscul de recurență a cancerului sau de răspândire a acestuia în corp. Este un element vital în lupta împotriva cancerului și poate avea un impact semnificativ asupra supraviețuirii și recuperării pacienților.

Kate Middleton a menționat că echipa sa medicală i-a recomandat să urmeze chimioterapia preventivă, dar nu a oferit detalii despre tipul sau stadiul cancerului, precum și nici despre planul specific de tratament pe care îl va urma. Această decizie este luată în urma unei evaluări atente a cazului său și a necesităților sale individuale de tratament.

Tratamentele preventive administrate înainte de tratamentul primar sunt denumite terapie neoadjuvantă, în timp ce cele administrate ulterior, așa cum este cazul lui Kate, sunt denumite terapie adjuvantă. Scopul principal al chimioterapiei adjuvante este eliminarea oricăror celule canceroase rămase în corp după tratamentul primar și prevenirea recidivei sau răspândirii ulterioare a cancerului.

Există o varietate foarte mare de medicamente și combinații de chimioterapie

Este important de menționat că chimioterapia adjuvantă poate varia în eficacitate în funcție de tipul și stadiul cancerului, precum și de alte factori individuali. În plus, tratamentul poate implica diferite forme de chimioterapie, cum ar fi perfuziile intravenoase, pastilele sau radiațiile, și poate dura de la câteva luni până la peste un an.

Dr. Mangesh Thorat, specialist în chirurgia sânului la Homerton University Hospital, subliniază că există o varietate foarte mare de medicamente și combinații de chimioterapie, iar fiecare pacient poate avea un plan de tratament personalizat în funcție de nevoile și circumstanțele sale.

În timp ce tratamentul de chimioterapie poate fi o provocare pentru pacienți, este esențial să se acorde sprijin și îngrijire adecvată pe parcursul acestui proces. Cu toate acestea, progresele în domeniul oncologiei și accesul la tratamente noi și mai eficiente oferă speranță pentru pacienți și familiile lor în lupta împotriva cancerului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net