Magnatul obligat de instanță să-i plătească fostei soții, la partaj, 1 miliard de dolari în numerar. De ce au luat judecătorii această decizie

Magnatul sud-coreean Chey Tae-won, președintele SK Group, al doilea cel mai mare conglomerat din Coreea, este obligat printr-o decizie a instanței să-i plătească fostei sale soții 1.38 trilioane de woni, adică un miliard de dolari, în numerar, după un divorț de aproape 10 ani. În 2015, Chey și-a recunoscut public aventura cu Kim Hee Young.

Chey Tae-won obligat să-i plătească fostei soții un miliar de dolari / foto: colaj captură video
Chey Tae-won obligat să-i plătească fostei soții un miliar de dolari / foto: colaj captură video

Chey Tae-won, președintele celui de-al doilea cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud, SK Group, și Roh Soh Yeong, fiica fostului președinte sud-coreean Roh Tae Woo, s-au căsătorit în 1988 și au trei copii. În 2015, magnatul și-a recunoscut public aventura cu Kim Hee Young, iar în 2017, a depus o cerere de divorț împotriva soției sale, după ce s-a aflat că a făcut un copil cu amanta lui.

Acum, este obligat de instanță să-i plătească fostei sale soții 1.38 trilioane de woni, echivalentul a 1 miliard de dolari, în numerar, aceasta fiind cea mai mare înțelegere de divorț din istoria țării. Decizia judecătorilor vine la aproape un deceniu după ce căsnicia de 35 de ani a lui Chey s-a prăbușit în urma dezvăluirii că are un copil cu amanta sa.

Joi, 30 mai, Înalta Curte din Seul a decis că Roh So-young are dreptul la o parte din acțiunile companiei sale. De asemenea, în anul 2022, o instanță inferioară l-a obligat pe Chey să plătească 66.5 miliarde de woni în diviziunea proprietății, împreună cu o pensie alimentară de 100 milioane de woni. Această instanță de familie a respins însă cererea lui Roh So-young de a primi o parte din acțiunile SK, potrivit publicației BBC.

„Niciun semn de remuşcare pentru comportamentul său greșit”

Prin prezenta sentință, prin care Înalta Curte a constatat că acțiunile ar trebui considerate proprietate comună, respingerea a fost anulată. În verdictul său, Curtea Supremă a declarat că „era rezonabil să se pronunțe că, în calitate de soție, Roh a jucat un rol în creșterea valorii activității SK Group și a lui Chey”.

Instanța a evaluat averea lui Chey Tae-won, 4 trilioane de woni, și a stabilit ca fosta soție, cu care are trei copii, să primească aproximativ 35% din ea. Totodată, a constatat că Roh a contribuit la reducerea obstacolelor de reglementare pentru afacerile soțului și că tatăl ei a „jucat rolul unui scut de protecție” pentru fostul președinte al SK Chey Jong-hyon.

De asemenea, instanța a mai spus că Chey nu a arătat „niciun semn de remuşcare pentru comportamentul său greșit... nici respect pentru monogamie”, precizând că noua înțelegere a ținut cont de suferința lui Roh din cauza relației extraconjugale a fostului ei soț.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ryanair avion jpg
truck 2920533 1280 jpg
mancare de la cantina jpg
crime europa jpg
7 front sosoaca jpg
busuioc jpg
gradina pixabay jpg
alexandre lavet opera cutii goale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net