Medicii din Europa sunt în alertă! Unde a fost depistat primul caz de febră Oropouche

Medicii de-a lungul Europei sunt în alertă, după ce primul caz de febră Oropouche a fost confirmat, în Italia. Această afecțiune este, mai precis, o arboviroză la fel precum dengue, Zika, ori chikungunya. Pacientul la care a fost depistată această boală călătorise recent în regiunea tropicală a Caraibelor.

Pacientul călătorise în zona Caraibelor
Pacientul călătorise în zona Caraibelor

Acest caz îngrijorător a fost raportat autorităților sanitare din regiunea Veneto, iar partea cea mai bună în această situație este faptul că virusul deja a fost izolat în laborator. Astfel, medicii doresc să dezvolte teste de diagnostic specifice. În plus, se dorește și studierea capacității potențialilor vectori, cum ar fi țânțarii. Pacientul diagnosticat avea antecedente recente de călătorie în Caraibe.

De asemenea, medicii mai spun că în ciuda faptului că insecte din specia „culicoides” există în Italia, vectorul specific al acestui virus este prezent doar în America de Sud și America Centrală. La acest moment, el nu există în Europa. În plus, specialiștii au mai explicat și faptul că vectori secundari, cum ar fi ânțarul Culex quinquefasciatus, ori Aedes Aegypti, nu au fost raportați în Italia, până la acest moment.

Primul caz de febră Oropouche a fost confirmat în Italia

Cu toate acestea, românii care vor pleca în vacanță dincolo de hotare în această vară, în Europa, trebuie să aibă grijă să se protejeze cât mai bine împotriva țânțarilor. De exemplu, în Cipru, cât și în arhipelagul Madeira, deja s-a stabilit țânțarul responsabil cu împrăștierea febrei galbene, ori Zika. Din păcate, specialiștii pot observa faptul că schimbările climatice favorizează răspândirea țânțarilor invazivi în zone în care, până acum, aceștia nu puteau supraviețui.

„Se aşteaptă ca schimbările climatice să aibă un impact semnificativ asupra răspândirii bolilor transmise de ţânţari în Europa, de exemplu prin crearea unor condiţii de mediu favorabile pentru stabilirea şi creşterea populaţiilor de ţânţari”, a explicat Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC). Astfel, maladii periculoase, care până acum erau rare în această parte a lumii, pot deveni mult mai comune, chiar și de-a lungul continentului European.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
Facebook Cover Page 1200x568 png
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
rusalii jpg
mario iorgulescu jpg
Ion Vianu, la Conferințele Teatrului Național jpeg
examen jpg
canicula 2024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net