Mesaj dur de la Kremlin: «Multe războaie economice s-au transformat în războaie reale»

#Război Ucraina-Rusia

Pe fondul invaziei Ucrainei de către Federația Rusă, mai mult entități au impus sancțiuni împotriva Kremlinului, care au paralizat piața de tranzacționare și a adus rubla rusească la un nivel în care nu mai reprezintă putere economică.

vladimir putin afp jpg

Invitat la o emisiune din cadrul France Info, publicația Le Figaro a prezentat un videoclip în care premierul Bruno Le Maire a transmis că Franța a declarat „război economic” Rusiei, în contextul în care NATO și Rusia sunt o bombă cu ceas.

Mesaj periculos venit din partea unui apropiat al lui Putin

Bruno Le Maire a fost invitatul dimineții de la France Info, marți, 1 martie. Ministrul Economiei a dat asigurări că sancțiunile economice luate împotriva Rusiei vor „provoca prăbușirea economiei ruse”.

Alături de Franța, mai multe state au adoptat sancțiuni puternice împotriva Rusiei, unele dintre ele abandonându-și neutralitatea istorică pentru a combate regimul dictatorial de la Kremlin, în frunte cu Vladimir Putin, președintele Rusiei de 22 de ani. 

Ca răspuns, Dmitri Medvedev, considerat marioneta lui Putin în timpul în care acesta a fost președinte, a scris pe Twitter un mesaj în care îl îndemna pe ministrul francez să-și aleagă cu grijă cuvintele, căci multe războaie economice s-au transformat în războaie reale.

„Un ministru francez a zis astăzi că ne-au declarat război economic. Aveți grijă la ce vorbiți, domnilor! Nu uitați că multe războaie economice din istoria umanității s-au transformat, de cele mai multe ori, în războaie reale.”, se arată în postarea oficialului de la Moscova.

Un ministre français a dit aujourd'hui qu'ils nous avaient déclaré la guerre économique. Faites attention à votre discours, messieurs ! Et n'oubliez pas que les guerres économiques dans l'histoire de l'humanité se sont souvent transformées en guerres réelles

— Dmitry Medvedev (@MedvedevRussiaE) March 1, 2022

În cadrul postării sale de pe Twitter, mai multe persoane i-au adresat injurii și au prezentat videoclipuri în care civilii din Ucraina sunt omorâți de bombardamentele pe care regimul Putin le-a ordonat asupra țării.

Joi, 24 februarie, Rusia a schimbat pagina istoriei pașnice în Europa, declarând război Ucrainei și pornind o ofensivă la scară largă împotriva unei țări independente și suverane, ce și-a câștigat statutul în 1991, după destrămarea fostului imperiu Sovietic.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net