Moment istoric! Rishi Sunak va fi primul premier al Marii Britanii cu origini indiene

Ultima actualizare:

Fostul ministru de Finanțe Rishi Sunak a fost ales pentru funcția de prim-ministru al Marii Britanii, după ce rivalul său, Penny Mordaunt, s-a retras din cursă. Acesta este un moment marcant pentru Regatul Unit, care va avea primul premier cu origini indiene, o situație interesantă având în vedere istoria colonială a Imperiului Britanic care a pus stăpânire pe multe teritorii din India. 

Rishi Sunak va fi primul premier al Marii Britanii cu origini indiene (FOTO Facebook)
Rishi Sunak va fi primul premier al Marii Britanii cu origini indiene (FOTO Facebook)

Marea Britanie va avea un nou premier! Fostul ministru de Finanțe Rishi Sunak, lider al Partidului Conservator, va deveni prim-ministrul Angliei, în contextul în care singurul său rival, Penny Mourdant, a renunțat la cursa pentru ocuparea funcției. 

Rishi Sunak a strâns peste 160 de semnături din partea parlamentarilor Partidului Conservator, fiind mereu unul dintre favoriți. La alegerile anterioare pentru alegerea unui prim-ministru Rishi Sunak a concurat împotriva lui Liz Truss, care l-a învins. Sunak a ieșit atunci pe locul doi, dar a câștigat rundele de vot din partea parlamentarilor.

Cine este Rishi Sunak, primul premier de origine indiană din Marea Britanie

Faptul că Rishi Sunak va ajunge premier este un moment important pentru Regatul Unit, întrucât marchează intrarea Marii Britanii într-o nouă eră, cea a multiculturalismului la nivel politic, ce implică o detașare clară față de trecutul colonialist, o perioadă controversată și sângeroasă, care s-a manifestat în mare parte în teritoriile din India.

La vârsta de 42 de ani, Rishi Sunak este și cel mai tânăr premier pe care l-a avut Marea Britanie în ultimii 200 de ani. 

Rishi Sunak, britanic cu origini hinduse, s-a născut în 1980 în Southampton, părinții săi fiind emigranți din Africa de Est. Tatăl său a fost medic generalist, iar mama a fost farmacistă. Rishi Sunak a avut o educație aleasă, excelând la nivel academic, în cadrul celor mai prestigioase universități din Marea Britanie, Winchester College și Oxford. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net