Țările care au interzis folosirea telefoanelor mobile de către copii. Motivele pentru care a fost luată această decizie

Ultima actualizare:

Mai multe țări au luat măsuri pentru a reglementa și chiar interzice utilizarea dispozitivelor electronice de către copii înainte de anumite vârste. Aceste acțiuni au fost motivate de cercetările care arată că expunerea excesivă la ecranele telefonului mobil și ale altor dispozitive electronice poate avea consecințe serioase asupra sănătății și dezvoltării copiilor.

Expunerea excesivă la mobil a copiilor poate duce la depresie. Foto: arhiva.
Expunerea excesivă la mobil a copiilor poate duce la depresie. Foto: arhiva.

Obezitatea și depresia și legătura cu timpul petrecut în fața ecranelor

Experții francezi au pus accentul pe faptul că timpul excesiv petrecut pe telefon poate duce la obezitate și poate crește riscul de depresie și anxietate la copii. Cercetările lor evidențiază o corelație între numărul de ore petrecute în fața ecranelor și aceste probleme de sănătate mentală și fizică.

Pentru a contracara aceste riscuri, recomandările experților includ evitarea completă a expunerii la ecrane pentru copiii cu vârste sub trei ani și restricționarea accesului la telefoane mobile pentru cei sub 11 ani. În locul interacțiunii cu ecranele, experții recomandă activități fizice și de socializare pentru o dezvoltare sănătoasă.

Practici în gestionarea timpului petrecut în fața ecranelor

Mulți părinți au început să implementeze reguli stricte privind timpul petrecut de copiii lor în fața ecranelor. De exemplu, unii părinți își limitează copiii la 2-3 ore de expunere la ecrane pe zi, pentru a evita problemele legate de ochi și alte efecte negative.

Studiile arată că există o discrepanță între percepția părinților și realitatea experienței copiilor. Deși mulți părinți cred că timpul petrecut de copiii lor în fața ecranelor este limitat, copiii petrec de fapt mult mai mult timp decât se crede, uneori între 8 și 10 ore în weekend sau în timpul școlii.

Eforturi legislative și educaționale

Mai multe țări au început să adopte măsuri legislative pentru a aborda problema dependenței digitale și a expunerii excesive la ecrane în școli și în alte medii. De exemplu, guvernul britanic a interzis utilizarea telefoanelor mobile în școli, iar alte țări precum Brazilia și Spania au introdus măsuri similare pentru a contracara acest fenomen.

Este evident că utilizarea excesivă a tehnologiei poate avea consecințe semnificative asupra sănătății și dezvoltării copiilor. Educația și conștientizarea părinților și a comunității sunt esențiale pentru a promova un mediu sănătos și echilibrat pentru creșterea copiilor în era digitală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Nicu Sârghea, toboșarul trupei VUNK Foto   Vunk   Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net