Noi detalii despre dispariția submersibilului Titan. Ce au descoperit specialiștii

După zile de căutări de amploare ale submersibilului care se îndrepta spre epava Titanicului, autoritățile americane au anunțat că nava a suferit o implozie catastrofală, iar o sursă din marina americană arată când ar fi putut să se fi întâmplat acest lucru, relatează presa de peste ocean, scrie adevărul.ro

Submersibilul Titan înainte de a se scufunda Foto: Twitter
Submersibilul Titan înainte de a se scufunda Foto: Twitter

Cele cinci persoane aflate la bord au decedat

Marina Statelor Unite ale Americii a detectat, duminică, un semnal acustic asemănător cu cel provocat de o implozie, în zona în care submersibilul Titan se scufunda în Oceanul Atlantic, când a pierdut comunicarea cu nava de suport, potrivit unui înalt oficial al marinei, relatează CNN.

Toate cele cinci persoane aflate la bordul submersibilului Titan au murit, a anunțat joi, Garda de Coastă americană, într-o conferință de presă. Conul de coadă și alte resturi de la submersibilul dispărut au fost găsite de un vehicul operat de la distanță la aproximativ 487 de metri de prova Titanicului, care se află la aproximativ 4.000 de metri adâncime în Oceanul Atlantic de Nord.

„Resturile sunt în concordanță cu o implozie catastrofală a vasului", a declarat reporterilor contraamiralul John Mauger, comandantul primului district al Gărzii de Coastă a SUA.

Ce este o implozie catastrofală

 Opusul unei explozii, o implozie este atunci când un obiect se prăbuşeşte brusc şi violent. La acea adâncime, submersibilul a fost supus unei presiuni uriaşe şi chiar şi cel mai mic defect structural putea fi dezastruos, spun experţi citaţi de CNN.

„La acea adâncime, presiunea probabil este de circa 4 mii de tone pe metru pătrat (sau 390kg/cm pătrat), de peste 350 de ori mai mare decât presiunea de pe Pământ. Orice mică fisură ar putea provoca o implozie imediată, ceea ce putea distruge submersibilul", a declarat Tom Maddox, director executiv al Underwater Forensic Investigators, care a participat la o expediţie pe Titanic în 2005. 

La adâncimea la care se află epava Titanicului, presiunea este de aproape 4.000 de tone pe metru pătrat. Mulţi se întreabă dacă echipajul a ştiut ce se întâmplă. Cu o presiune atât de mare asupra submersibilului, implozia s-ar fi produs într-o fracţiune de milisecundă.

O implozie catastrofală se produce la o viteză de peste 2.400 de kilometri pe oră, a declarat pentru CNN Aileen Marty, fost ofiţer de marină şi profesor la Florida International University.

Ea spune că întreaga construcţie s-a prăbuşit înainte ca pasagerii din interior să realizeze că există o problemă. „Au murit într-un mod în care nici măcar nu şi-au dat seama că urma să se întâmple asta. În altă ordine de idei, dintre multele moduri în care putem muri, acesta este nedureros", a spus Aileen Marty.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
oameni fericiti jpg
Orhidee roz jpg
demolare gara velenta oradea 01112024 1 jpeg
Nichita Stanescu jpg
Banner Târg Crăciun
Calatorie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net