Reacțiile familiilor celor cinci pasageri care au murit la bordul submersibilului Titan. „Fie că se află într-un submarin, sau pe Titanic, știu că îi place unde este"

Familiile şi apropiaţi ai pasagerilor de pe submersibilul Titan, care a făcut implozie în timpul unei misiuni de explorare a epavei Titanicului, deplâng dispariția acestora. 

Echipajul de pe submersibilul Titan a murit Foto: Facebook
Echipajul de pe submersibilul Titan a murit Foto: Facebook

La bordul submersibilului Titan se aflau miliardarul britanic Hamish Harding, preşedintele firmei de avioane private Action Aviation, care a declarat că este unul dintre specialiştii misiunii de pe nava care aparţinea firmei OceanGate Expeditions.

Omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood şi fiul său Sulaiman Dawood sunt alte două persoane aflate pe submersibil, iar ceilalţi doi pasageri erau exploratorul francez Paul-Henry Nargeolet şi directorul executiv şi fondatorul OceanGate, Stockton Rush.

Fiica exploratorului francez Paul-Henry Nargeolet, mesaj pe Twitter

Fiica exploratorului francez Paul Henri Nargeolet a postat pe Twitter un mesaj emoţionant după anunţul că tatăl ei a murit în submersibilul Titan. „Indiferent dacă se află într-un submarin sau pe Titanic, știu că îi place unde este. În orice caz, este fericit acolo unde este. Asta e liniştitor", a scris Sidonie Nargeolet pe Twitter.

Tatăl său apare în ultimele imagini cu submarinul Titan stând pe o barcă gonflabilă, în timp ce aştepta să se îmbarce în călătoria care i-a fost fatală.

Ce spune sora mai mare a miliardarului pakistantez Shahzada Dawood

Şi sora mai mare a miliardarului pakistantez Shahzada Dawood a reacţionat la anunţul morţii fratelui şi nepotului său. Ea a spus că tânărul de 19 ani nu voia să participe la expediţia de pe Titan, dar că a acceptat în cele din urmă, pentru că această călătorie era importantă pentru tatăl lui, care fusese obsedat de Titanic toată viața.

Noi detalii despre momentul imploziei

Între timp, apar noi informaţii despre momentul imploziei care i-a ucis pe cei cinci ocupanţi ai submersibilului Titan. Un sistem ultrasecret de detectare acustică, folosit de marina militară pentru a identifica submarinele inamice, a înregistrat pentru prima dată, duminică, sunetul unei implozii în apropierea locului unde au fost descoperite resturile, spun oficiali americani din domeniul apărării.

Submarinul cu 5 oameni la bord a dispărut duminică, la aproximativ o oră și 40 de minute de la scufundare. 

Ce este o implozie catastrofală

Opusul unei explozii, o implozie este atunci când un obiect se prăbuşeşte brusc şi violent în sine. La acele adâncimi, submersibilul este supus unei presiuni uriaşe şi chiar şi cel mai mic defect structural ar putea fi dezastruos, spun experţi citaţi de CNN.

„Deci, la acea adâncime, presiunea probabil este de peste două tone pe centimetru pătrat, de peste 350 de ori mai mare decât presiunea de pe Pământ. Orice mică fisură ar putea provoca o implozie imediată, ceea ce ar distruge vasul", a declarat Tom Maddox, director executiv al Underwater Forensic Investigators, care a participat la o expediţie pe Titanic în 2005.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net