Noul comandant al armatei britanice: “Pregăţi-vă pentru Al Treilea Război Mondial”

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Noul şef al armatei britanice a trasmis că toţi soldaţii trebuie să fie pregătiţi să lupte împotriva Rusiei, în cazul izbucnirii Celui De-al Treilea Război Mondial. Generalul Patrick Sanders a făcut avertismentul la scurt timp după investirea în funcţie şi a subliniat că invazia Ucrainei a schimbat complet faţa lumii

Generalul Patrick Sanders foto: Profimedia
Generalul Patrick Sanders foto: Profimedia

Patrick Sanders (56 de ani) a fost, recent, numit noul comandant al Armatei Regatului Unit, după o carieră militară de succes. Generalul a luptat în Irak, Afganistan, Kosovo şi Irlanda de Nord. Sub conducerea lui se află însă cea mai mică armată britanică din ultimii 300 de ani: doar 73.000 de trupe, cam cât forţele speciale americane.

Sanders este într-o situaţie dificilă, cu ameninţarea Rusiei care pluteşte deasupra întregii lumi, din momentul în care Ucraina a fost invadată, în 24 februarie. Într-un mesaj pentru soldaţii săi, generalul a declarat că armata trebuie să fie pregătită pentru ce e mai rău şi a făcut referinţe la Al Doilea Război Mondial, notează The Sun.

Citeşte şi: Rusia ameninţă că distruge SUA şi Europa, dacă trimit rachete Ucrainei

“E absolut imperativ să construim o armată capabilă să lupte alături de aliaţii săi şi să învingă Rusia. Noi suntem generaţia care trebuie să se pregătească pentru a lupta în Europa din nou. Sunt primul şef, din 1941 încoace, care preia comanda unei Armate aflată în umbra unui război pe continentul European care implică o mare putere. Invazia Ucrainei înseamnă că trebuie să fie pregătiţi să luptăm şi să câştigăm un război pentru teritoriile noastre”, a declarat Sanders.

Generalul a promis creşterea trupelor britanice din străinătate

El a promis că va trimite mai multe trupe în teritorii străine, pentru a răspunde mai rapid la situaţii de criză. Acest gest ar ajuta NATO şi ar bloca Rusia din a ocupa mai multe zone din Europa.

Citeşte şi: Trei scenarii pentru finalul războiului din Ucraina. Rusia a pierdut deja?

Boris Johnson: Războiul va fi de lungă durată

Boris Johnson, alături de Volodimir Zelenski
Boris Johnson, alături de Volodimir Zelenski

Declaraţiile lui Sanders vin în contextul în care au crescut temerile că Putin ar putea ataca ţările NATO din Europa de Est. În plus, premierul britanic Boris Johnson a anunţat că atât britanicii, cât şi restul Europei trebuie să se pregătească pentru un război de lungă durată în Ucraina, iar că o victorie a Rusiei este o ameninţare la sigurnaţa întregii Europe.

Johnson a mai promis că trupele din Marea Britianie vor ajuta să antreneze 10.000  de soldaţi la 120 de zile, pentru a sprijini Ucraina. Războiul din ţara vecină ţine deja de 117 zile, iar ONU crede că peste 4.200 de civili au murit, iar 7 milioane au părăsit Ucraina.

Cum arată viaţa pe front pentru soldaţii ucraineni

Soldaţii ucraineni au nevoie de armament nou  foto: profimedia
Soldaţii ucraineni au nevoie de armament nou foto: profimedia

Reporterii The Sun au petrecut timp cu soldaţii ucraneni de pe frontul de sud, pentru a vedea cum decurg luptele cu armata rusă. Ei notează că Ucraina are nevoie de armament mai mare şi mai performant, pentru a putea ţine piept atacurilor ruse. Într-o confruntare directă, comandanţii au doar câteva minute să verifice muniţia, raza de acţiune, viteza vântului şi temperatura.

Soldaţii nu stau mai mult de 20 de minute într-un loc, de teamă să nu fie detectaţi de ruşi şi trag între 30 şi 40 de runde pe zi. Dacă echipamentul se strică, ei îl lasă acolo şi pleacă mai departe.

Puteţi vedea aici imagini realizat pe front 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net