O bucată din vechiul asteroid Bennu se îndreaptă spre Pământ. Când va lua contact cu Terra

Un fragment din asteroidul Bennu, vechi de peste patru miliarde de ani, se îndreaptă către Terra! Contactul este inevitabil. Are sau nu omenirea motive să se teamă? Ce spun specialiștii.

O bucată din vechiul asteroid Bennu se îndreaptă spre Pământ / Foto: Arhiva Click!
O bucată din vechiul asteroid Bennu se îndreaptă spre Pământ / Foto: Arhiva Click!

O bucată de asteroid, cu o vechime de peste patru miliarde de ani, se îndreaptă spre planeta noastră, dar nu este un motiv de îngrijorare. Contactul cu acest fragment nu reprezintă nici o amenințare pentru oameni, pentru că bucata cosmică este adusă aici prin voința oamenilor de știință, potrivit Antena3.ro.

O bucată de asteroid se îndreaptă spre planeta noastră

Mai exact, bucata de asteroid călătorește la bordul unei nave spațiale care revine pe Terra. Asteroidul Bennu reprezintă o adevărată comoară cosmică, o „capsulă a timpului" extraordinară, având o vechime impresionantă de peste patru miliarde și jumătate de ani. Mineralele și substanțele chimice care alcătuiesc acest obiect cosmic s-au format înainte ca Pământul să existe ca planetă.

Misiunea îndrăzneață a navei spațiale Osiris-Rex, construită în Colorado, care a durat aproape trei ani, are ca scop final aterizarea cu succes pe Pământ, mai precis în deșertul Utah. Compania Lockheed Martin se pregătește deja pentru sosirea ei, planificată în septembrie anul curent.

În octombrie 2020, Osiris-Rex a făcut o scurtă aterizare pe un asteroid cunoscut sub numele de Bennu, cu sarcina de a colecta o mostră pe care să o aducă pe Pământ. „Decupând" o bucată de rocă de pe Bennu, cu ajutorul unui jet de azot la înaltă presiune, care a pulverizat o porțiune din suprafața asteroidului a reușit acest lucru. Dacă Osiris-Rex își va încheia cu bine călătoria de aproape trei ani și va coborî cu succes - la capătul unei parașute - în deșertul Utah, în septembrie, multe dintre secretele sistemului solar și ale vieții, așa cunoaștem, ar putea fi dezvăluite.

Pentru a asigura succesul și integritatea completă a operațiunii, echipa responsabilă va pregăti cu mare atenție și meticulozitate locul de aterizare. O incintă specială și sterilă va fi amenajată cu grijă, având scopul de a proteja bucata prețioasă de asteroid de orice fel de contaminare sau interferențe externe nedorite și reprezintă o barieră impenetrabilă, care va impiedica intrarea particulelor străine sau a microorganismelor în contact cu mostrele aduse de Osiris-Rex.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
plante care elimina energia negativa din casa jpg
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net