O bunicuță de 94 de ani face înconjurul lumii alături de nepotul ei. Femeia nu călătorise niciodată până la 85 de ani. FOTO

La 94 de ani, Joy Ryan, care nu și-a călătorit niciodată până la vârsta de 85 de ani, și-a stabilit acum o nouă destinație alături de nepotul său. Fără pașaport până la 91 de ani, ea a devenit cea mai în vârstă persoană care a explorat cele 63 de parcuri naționale din SUA.

Joy nu a avut pașaport până acum 3 ani / foto: arhiva personala
Joy nu a avut pașaport până acum 3 ani / foto: arhiva personala

Alături de nepotul său, Brad Ryan, în vârstă de 42 de ani, Joy Ryan se pregătește să descopere cele șapte continente ale lumii.

Cei doi au captat atenția publicului cu aventura lor prin parcurile naționale în 2023 și acum își propun să își îndeplinească visul de a explora întreaga lume.

„Nu mai am mult timp la dispoziție, așa că trebuie să profităm”, a mărturisit Joy Ryan, acum în vârstă de 94 de ani, într-un interviu pentru CNN Travel.

Până acum, au vizitat trei continente

Până acum, au vizitat trei continente, explorând Parcul Național Banff din Canada pentru a reprezenta America de Nord dincolo de granițele țării lor și aventurându-se în Africa, unde au admirat frumusețea Parcului Național Amboseli și a Rezervației Naționale Maasai Mara din Kenya în 2023.

Ultima lor călătorie i-a dus în America de Sud, unde au explorat Ecuadorul și au petrecut timp în Insulele Galapagos, precum și în Chile.

„Experiența de a vedea acele țestoase uriașe a fost uluitoare”, a mărturisit Joy despre aventura lor. "Era incredibil să le vezi ridicându-și carapacea ca o decapotabilă", a adăugat ea.

Chiar dacă acum sunt nedespărțiți, relația deosebită dintre Joy și nepotul ei a fost restabilită abia în urmă cu aproximativ un deceniu, după o ruptură familială survenită în urma divorțului părinților lui Ryan.

După reîntâlnirea lor în 2010, au început să împărtășească experiențele pierdute și să se bucure din nou unul de compania celuilalt.

Ryan a descoperit că bunica sa nu a văzut niciodată un munte și acest lucru i-a rămas întipărit în minte.

Câțiva ani mai târziu, în timp ce se lupta cu obstacolele din timpul studiilor sale la medicina veterinară, Ryan a invitat-o pe bunica Joy să îl însoțească într-o scurtă excursie în Parcul Național Great Smoky Mountains din Carolina de Nord și Tennessee.

A văzut prima dată muntele la 85 de ani

În septembrie 2015, la vârsta de 85 de ani, Joy a cunoscut pentru prima dată muntele, a făcut hiking și a dormit în cort. "Nu s-a plâns niciodată, chiar și când a căzut de câteva ori de pe salteaua gonflabilă", a povestit Ryan.

Despre experiența lor, Ryan a spus că călătoria împreună a transformat întreaga experiență într-una mai profundă și mai bogată. Împreună, au explorat toate cele 63 de parcuri naționale din SUA.

Acum, determinați să își continue aventura, cei doi planuiesc să exploreze celelalte 62 de parcuri naționale din SUA. "Va dura câțiva ani, dar nu ne grăbim", a spus Ryan, explicând că își iau timp între călătorii.

Pentru Joy, fiecare nouă zi este o binecuvântare, iar fiecare experiență adunată pe parcursul călătoriilor sale o face să se simtă recunoscătoare. „Încerc să rămân optimistă și să văd partea plină a paharului. Când întâlnești oameni care se confruntă cu probleme mai mari decât tine, îți dai seama că ai multe motive să fii recunoscător”, a mărturisit Joy, apreciind în special timpul petrecut alături de nepotul ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net