O femeie care credea că are o infecție la ureche a aflat că suferea, de fapt, de o boală gravă. Ce simptome banale a avut

O femeie care suferea de amețeli cronice, oboseală persistentă, pierderi de memorie și migrene intense a descoperit că suferă de o afecțiune gravă, deși inițial medicii au considerat că are doar o infecție la ureche.

Chistul Rathke Cleft exercită presiune asupra bazei craniului / foto: arhiva personala
Chistul Rathke Cleft exercită presiune asupra bazei craniului / foto: arhiva personala

După numeroase vizite la medici, Tahlia West din Australia a primit în cele din urmă diagnosticul unei tumori cerebrale rare numite Rathke Cleft Cyst.

 Ea a fost dezamăgită de faptul că medicii au trecut cu superficialitate peste simptomele ei și i-au spus că problema era doar o infecție în ureche, scrie DailyMail.

Până la urmă a primit diagnosticul corect: o tumoare

În decursul unui an, Tahlia a căutat ajutorul mai multor specialiști medicali, până când a primit în cele din urmă diagnosticul corect. A fost diagnosticată cu o tumoare hipofizară rară, cunoscută sub numele de chistul Rathke Cleft, care exercita presiune asupra bazei craniului.

Tahlia a descris senzația ca fiind o presiune puternică în interiorul capului, asemenea unor benzi elastice strânse în jurul craniului. Această presiune constantă a fost dificilă pentru ea, afectându-i calitatea vieții.

Inițial, medicul de familie a presupus că pierderea bruscă a auzului ei a fost rezultatul unei infecții la ureche, care ar fi putut să declanșeze celelalte simptome. Cu toate acestea, după investigații ulterioare, s-a constatat că problema era mai gravă și nu avea legătură cu urechile.

Un RMN a scot tot la lumină

După efectuarea unui RMN, a fost descoperită prezența unei mase intercraniane, confirmând diagnosticul de chist Rathke Cleft. A fost o veste șocantă pentru Tahlia, care inițial a negat realitatea și a sperat că totul va fi bine. Cu toate acestea, a fost informată că intervenția chirurgicală prezenta riscuri și că momentan era mai bine să aștepte.

Deși chisturile Rathke Cleft sunt adesea asimptomatice, în cazuri rare pot duce la pierderea vederii sau la alte complicații grave.

Pentru Tahlia, aceasta a fost o experiență înfricoșătoare și copleșitoare, simțindu-se izolată și nesigură în fața acestei afecțiuni rare, cu puțini medici care să aibă cunoștințe despre ea și cu opțiuni limitate de tratament disponibile.

Cu toate acestea, în ciuda tuturor dificultăților, Tahlia a ales să abordeze situația cu optimism și să continue să lupte împotriva bolii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net