Orașul extrem de cunoscut din Europa care s-a umplut de șerpi. Este una dintre destinațiile preferate de români pentru vacanțe

Roma, capitala Italiei, este cunoscută pentru arhitectura sa spectaculoasă, istoria bogată și gastronomia delicioasă. În ultimul timp, însă, orașul a devenit subiect de discuție nu doar pentru frumusețea sa, ci și pentru o problemă neobișnuită: străzile s-au umplut de șerpi. Acest fenomen a dus la îngrijorări în rândul specialiștilor și a generat panică în rândul localnicilor și turiștilor.

Roma.
Roma.

Roma se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de șerpi

Potrivit publicației italiene La Repubblica, Roma se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de șerpi, asemănătoare cu situația crocodililor din New York. Etologul Enrico Alleva a explicat că șerpii viperini au început să apară din ce în ce mai frecvent în oraș, dar a subliniat că, deși pot părea înfricoșători, aceștia nu sunt atât de periculoși pentru oameni. „Nu mușcă, cel mult pot șuiera. Nu faceți poze și respectați-i”, a recomandat specialistul.

Motivul din spatele acestei situații ciudate este legat de tendința din rândul oamenilor de a-și cumpăra șerpi ca animale de companie. Din păcate, mulți dintre aceștia ajung să elibereze reptilele odată ce devin prea mari sau greu de întreținut. „La Roma s-a declanșat o alarmă absurdă în privința șerpilor, deoarece se crede că aceștia sunt în creștere, inclusiv viperele”, a adăugat Alleva.

Ce a creat această situație

Specialiștii au observat o tendință crescândă de a cumpăra și abandona șerpi, cum ar fi pitonii și boa. Aceasta a dus la o proliferare a acestor reptile în mediul urban. Deși nu toate specile de șerpi sunt periculoase, cum ar fi viperele, există o neliniște generalizată în rândul populației. Astfel, autoritățile au lansat apeluri pentru a-i calma pe cetățeni și a-i încuraja să nu intre în panică. În loc să încerce să omoare șerpii pe care îi întâlnesc, localnicii și turiștii sunt rugați să contacteze autoritățile competente pentru a gestiona situația.

În ciuda problemelor cu șerpii, Roma rămâne o destinație atrăgătoare pentru turiștii din întreaga lume, inclusiv din România. Arhitectura impresionantă, cum ar fi Colosseumul și Basilica San Pietro, alături de deliciile culinare tradiționale, continuă să atragă vizitatori. Cu toate acestea, situația șerpilor ar putea influența percepția turiștilor și, de asemenea, siguranța acestora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Mette Marit, Prințesa Ingrid și Prințul Haakon, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
man at supermarket jpg
Fosta mină de aur Treptele Romane, Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (14) jpg
politie nu treceti 0 jpeg
mr beast turda instagram jpg
ceausescu garda arghezi jpg
bani 13 800x533 jpg
masina murdara jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net