Platforma de socializare care ar putea să dispară din Europa. E una dintre cele mai populare din lume

Ultima actualizare:

Elon Musk spune că ia în considerare să retragă platforma sa de socializare, X - cunoscută anterior sub numele de Twitter - din Uniunea Europeană, conform unei relatări media.

Platforma de socializare care ar putea să dispara din Europa
Platforma de socializare care ar putea să dispara din Europa

Miliardarul din Africa de Sud și-a arătat nemulțumirea față de legea UE privind serviciile digitale (DSA), a scris joi site-ul Business Insider, citând un apropiat al companiei lui Musk, scrie Agerpres.

Legea la care face referire Elon Musk, care vizează serviciile digitale, obligă marile platforme online să ia măsuri consecvente şi rapide împotriva discursurilor care incită la ură, printre altele.

Elon Musk dă de înțeles că vrea să plece din UE

Fostul Twitter a primit, recent, o listă de întrebări din partea Comisiei Europene, care doreşte să afle mai multe despre modul în care platforma de socializare îşi îndeplineşte obligaţiile.

Comisia Europeană a a cerut această listă ca urmare a faptului că apelurile la violenţă şi dezinformarea s-au răspândit pe X după atacul asupra Israelului comis de organizaţia extremistă palestiniană Hamas.

Thierry Breton, comisar UE, a vorbit printre altele, la rapoarte privind imagini şi înregistrări de jocuri video trucate care au fost prezentate ca înregistrări reale. Încălcările DSA sunt pasibile de sancţiuni grele.

Conform Business Insider, Musk a discutat despre a face X să nu mai fie disponibilă în UE sau să blocheze accesul utilizatorilor din regiune.

Totuși, Musk neagă zvonurile

Totuși, Musk a negat joi că ia în considerare închiderea rețelei de socializare „X” în Europa din cauza reglementărilor mai stricte de aici comparativ cu Statele Unite și alte părți ale lumii.

„Încă [un articol] Business Insider complet fals. Ei nu sunt o publicație reală”, a scris Elon Musk joi pe Twitter.

Directorul general al „X”, Linda Yaccarino, a declarat joi că platforma de socializare a eliminat sute de conturi afiliate Hamas şi a luat măsuri pentru a elimina sau a eticheta zeci de mii de postări, de la atacul Hamas.

„Atunci când primiți notificări cu privire la conținuturi ilegale în UE, trebuie să acționați rapid, cu diligență și obiectivitate și să eliminați conținutul în cauză atunci când este justificat”, i-a transmis oficialul european miliardarului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net