Pod pietonal, de proastă calitate, prăbușit cu oficialii care tăiau panglica!

Ultima actualizare:

Campaniile unor oficiali africani reușesc să stârnească hohote de râs, chiar și atunci când acțiunile lor se termină dramatic.

După ce un înalt oficial din Zimbabwe a făcut show când a tăiat panglica unei pubele pentru gunoi, a venit rândul unor oficiali din republica central-africană Congo să continue  comedia.

Înconjurați de public și îmbrăcați cu hainele bune, aceștia au descins, în prezența presei, pentru a tăia panglica unui pod amărât, din metal, destinat pietonilor, pentru a traversa un șanț.

Podețul a căzut fix când era tăiată panglica

Doar că... podul din tablă s-a dărâmat și oficialii s-au răsturnat! La propriu. Sub greutatea grupului de persoane aflate, în același timp, pe platforma din tablă, podețul a început să se zguduie.

A fost momentul în care asistența a răbufnit în râs, publicul fiind amuzat de „dansul” involuntar al oficialilor, care nu își mai găseau echilibrul, când structura de rezistență începuse să cedeze.

Vezi și: Un pod rutier peste Siret s-a prăbușit în Neamț, la 6 luni de la inaugurare

O femeie a încercat să se prindă de un individ corpolent, îmbrăcat elegant, însă vibrațiile l-au făcut pe acesta să scape balustrada podețului și să se prăvălească peste cea care se agățase de el.

Reacția rapidă a unui responsabil cu securitatea locului, care a tras-o imediat de pe platforma ruptă, a ajutat-o pe aceasta să nu cadă. Altfel, restul oficialilor s-au trezit pe jos.

Un cadru mai larg prezintă dimensiunea „dezastrului”. Podețul abia dacă avea un metru și jumătate înălțime și s-a frânt de la mijloc, într-un sanț care seamănă cu un canal sau pârâu.

Citește și: «Golden Gate-ul» de peste Dunăre

„Dramatismul” intervenției a fost sporit de prezența a doi militari, instalați fix la punctul în care podețul cedase, pentru a bloca accesul altor pietoni, care ar fi putut fi expuși riscurilor.

Pe întreaga durată a clipului pot fi auzite hohotele de râs ale congolezilor, uimiți de fastul excesiv și de incompetența monumentală afișată de oficiali. Mai ales că unul dintre militarii care asigura perimetrul ținea la piept o sticlă cu șampanie salvată dintre „ruine”. 

Nu rata nici: Când vom circula pe Autostrada de Centură a Bucureștiului? Situația șantierelor

Sticla urma să fie spartă, pentru a marca inaugurarea podețului, după tăierea panglicii. Imaginile au apărut, prima dată, pe Twitter, fiind, apoi, preluate și de televiziunile internaționale de știri, inclusiv de Al Jazeera.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net