Polițist american, arestat după ce a violat deținutele dintr-o închisoare

Ultima actualizare:

Presupusele fapte ale acestuia ar fi ieșit la iveală după ce personalul închisorii ar fi primit reclamații privind abuzurile.

Ororile au fost comise de ajutorul de șerif într-un penitenciar de femei
Ororile au fost comise de ajutorul de șerif într-un penitenciar de femei

Ajutorul de șerif din Orange County, California, ar fi fost arestat în această săptămână după ce departamentul ar fi aflat că acesta ar fi agresat sexual mai multe deținute ale unui penitenciar.

Agresorul în uniformă are 30 de ani

Arcadio Rodriguez, 30 de ani, își va pierde funcția, conform unui comunicat, de ultimă oră.

Încă nu au fost dezvăluit numărul de victime ale acestuia, nici nume concrete ale victimelor. Se știe, doar, că activitatea infracțională a acestuia nu este doar una recentă. Faptele penale comise de membri ai departamentului de poliție sunt pedepsite mai aspru decât în cazul civililor.

Oficialii au aflat despre abaterile lui Rodriguez, iar acesta ar fi fost „tras pe dreapta” imediat. Se spune că faptele ar fi avut loc la penitenciarul Theo Lacy.

Citește: Gheorghe Dincă, interviu din pușcărie. A stârnit o furtună în penitenciarul Craiova

„Este acuzat că ar fi asaltat sexual mai mulți deținuți de sex feminin cu mai multe ocazii, atingându-le într-o manieră sexuală prin haine și arătându-le videoclipuri pornografice cât erau în arest la domiciliu” spune sursa.

Se suspectează că abuzurile au început din luna mai a anului 2022

Departamentul a declarat că Rodriguez a fost închis la închisoarea Santa Ana în ziua de vineri și se confruntă cu acuzații de activitate sexuală criminală între un ofițer și un deținut, într-o unitate de detenție, abuz de autoritate și posesia unui telefon mobil în incinta închisorii.

Acuzațiile criminale ale acestuia sunt de neiertat, mai ales pentru un om care a jurat să servească și apare comunitatea noastră”, a declarat șeriful.

Una din cele mai importante îndatoriri este să ne asigurăm de bunăstarea deținuților aflați în custodia noastră”, a continuat acesta.

Citește și: Bunicul Luizei Melencu, acuzat de Gheorghe Dincă de abuz asupra propriei nepoate: «Mă spânzuram dacă faceam așa ceva»

Orice abatere de la această responsabilitate pune în pericol siguranța închisorilor noastre sau periclitează munca pe care sutele de agenți și personalul profesionist, din domeniu, o depun în fiecare zi”, au mai declarat autoritățile.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net