Gheorghe Dincă, interviu din pușcărie. A stârnit o furtună în penitenciarul Craiova

Ultima actualizare:

Gheorghe Dincă, 69 de ani, a acordat u interviu din spatele gratiilor și acest lucru a stârnit o furtună în sistemul penitenciar românesc, întrucât inculpatul din „Dosarul Caracal” nu avea aprobare pentru a discuta cu presa.

Gheorghe Dincă, la scurt timp după ce a fost capturat
Gheorghe Dincă, la scurt timp după ce a fost capturat

Din declarațiile reprezentanților penitenciarului Craiova reiese faptul că interviul ar fi fost realizat prin intermediul avocaților ucigașului. Aparent, acesta ar fi innvocat dreptul de a discuta cu avocații, la telefonul acestora fiind posibil să fi fost un jurnalist.

Cert este că autoritățile au deschis un dosar penal, existând bănuiala că Gheorghe Dincă ar fi putut beneficia, în mod ilicit, de un telefon mobil cu ajutorul căruia ar fi discutat cu presa.

Dincă a trimis anchetatorii pe piste false în mai multe rânduri și a îngreunat ancheta

Prima parte a interviului, acordat publicației Gândul, include înregistrarea audio a conversației.

Gheorghe Dincă, despre care întreaga opinie publică știe cum a jonglat cu anghetatorii, trimițându-i pe nenumărate piste false sau modificându-și declarațiile după bunul plac, a reluat, în cadrul interviului, o serie de declarații, în același stil.

Monstrul din Caracal a spus că a fost torturat și bătut cu bestialitate de anchetatori, până i-ar fi fost rupte coastele. Uită, probabil, că a fost fotografiat și filmat de anchetatori și de presă, la scurt timp după capturare sau la reconstituri, fix în perioada în care susține că ar fi fost „linșat” de autorități.

Citește și: Cazul Caracal, moment revoltător în sala de judecată! Părinții victimelor sunt sfâșiați de durere

La acea vreme, Dincă nu prezenta vânătăi, era curat și îngrijit și mergea drept, ba chiar rânjea cu dispreț spre anchetatori și jurnaliști, o atitudine deloc compatibilă cu a unei persoane căreia i-ar fi fost rupte coastele după o bătaie cruntă.

S-a spus la acea vreme că Dincă își bate joc de anchetatori. El a recunoscut crimele, apoi și-a schimbat declarațiile. Autoritățile au prezentat chiar o înregistrare audio a unei convorbiri telefonice purtată de Dincă cu fiul său, în care criminalul își dezvăluia planul. 

Dincă pozează în victimă, deși și-a recunoscut faptele la debutul anchetei

O altă teorie halucinantă promovată de Dincă în iterviu îi vizează pe angajații Arestului Central al Capitalei, despre care a spus că au încercat să îl otrăvească. 

Mai nou, ucigașul încearcă să pozeze într-un om religios, neinteresat de culte, el fiind interesat doar de credința în Dumnezeu. Dincă a spus că i s-a permis să participe la slujbele unei biserici penticostale.

Totodată, în interviul acordat, el a susținut că s-ar face vinovat doar de viol. A spus că a siluit-o pe una dintre victime, și că ambele fete ar fi fost, de fapt, traficate în Turcia.

Mihaela Luiza Melencu a dispărut în aprilie 2019 și Alexandra Mihaela Măceșanu a dispărut în iulie 2019. Alexandra a reușit să alerteze autoritățile, fiind captivă, însă Poliția a intervenit greu, rămășițele ei fiind identificate prin testare ADN, secționate și incinerate, într-un butoi metalic de pe proprietatea lui Gheorghe Dincă.

Citește și: Bunicul Luizei Melencu, acuzat de Gheorghe Dincă de abuz asupra propriei nepoate: «Mă spânzuram dacă faceam așa ceva»

În dosarul aflat pe rolul Tribunalului Olt în care Gheorghe Dincă, acuzat că a violat, omorât şi profanat cadavrele celor două fete, s-a decis o nouă amânare a pronunţării sentinţei, transmite Adevărul.

Tribunalul Olt a decis vineri, 12 august 2022, amânarea pronunţării, magistratul care a judecat cauza pe fond neputând fi astăzi prezent. Judecătoarea Diana Cotoi se află în concediu de odihnă, însă are şi probleme de sănătate care ar putea impune prelungirea acestui concediu cu unul medical.

Sperăm că totul o să fie în regulă şi că în 9 septembrie va fi dată soluţia“, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Dan Lixandru.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net