Chinurile Elenei Udrea din închisoare. Drama de care a avut parte la întâlnirea cu fiica ei de patru ani: „Rămâne cu traume pentru tot restul vieții”

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a reușit să își vadă fiica pentru prima dată de când se află în spatele gratiilor, evident relatat chiar de ea, pe rețelele de socializare. Dacă politicianul aflat în spatele gratiilor și partenerul ei, Adrian Alexandrov, au decis să îi spună fetiței că mama ei este plecată din țară, ca nu cumva să ceară o vizită, pare-se că s-au răzgândit și, într-un final, cele două s-au reunit, chiar dacă au fost despărțite de un geam.

Elena Udrea FOTO Inquam/Octav Ganea
Elena Udrea

În acest context, Elena Udrea a răbufnit la adresa autorităților și a postat un text extrem de lung pe rețelele sale de socializare, aceasta fiind mai mult o scrisoare adresată autorităților competente, care îngreunează considerabil procesul prin care mamele aflate în închisoare își pot vizita copiii. Ea a vorbit despre cazul lui Tibi Ridzi, care și-a dus copiii să își vadă mama, aflată și ea în aceeași situație ca fostul ministru, închis acum la penitenciarul Târgșor.

Vezi și: Elena Udrea, amor în Dacia 1310 cu un fost fotbalist de la Steaua?

Potrivit spuselor sale, procedura prin care copiii își pot întâlni mamele în camera special amenajată, intitulată sugestiv „mama și copilul”, este una foarte complicată și necesită numeroase aprobări și avize de la înalții închisorii. Totodată, Elena Udrea își cere dreptul de a-și vedea copila în afara camerei de sticlă care o separă de micuța Eva, pentru a putea să o îmbrățișeze și să o atingă.

Citește și: Elena Udrea nu a mai rezistat de dorul fiicei sale! Eva a fost la penitenciarul Târgșor

Elena Udrea, nemulțumită de condițiile din închisorile românești!

Mai mult decât atât, după ce i-a criticat pe cei aflați la putere pentru condițiile „inumane” în care copiii își pot vizita mamele aflate la închisoare, Elena Udrea a continuat seria destăinuirilor și a ajuns la un alt subiect pe cât de sensibil, pe atât de important: mâncarea. Se pare că poate primi doar 10 kilograme de alimente în fiecare lună, la care adăugăm încă 6 kilograme de fructe și legume.

Iată ce ți-am mai pregătit: Elena Udrea, probleme mari în închisoare. A slăbit enorm: «E în carantină»

Un aspect important este că întreaga cantitate de mâncare poate fi primită într-o singură tranșă și nu în cantități mai mici, la fiecare dintre vizitele permise. Fostul ministru al Transporturilor a vorbit și despre deținuții prezenți în penitenciarele românești, mărturisind că nu se face o distincție între persoanele cu boli psihice și cele aflate în toate facultățile mintale, fapt ce a ajuns să o afecteze din cauza comportamentului unora dintre persoanele alături de care se află în penitenciar.

Ieri ministru al Transporturilor, azi deținut care își strigă durerea pe Facebook. Scrisoarea Elenei Udrea către autorități

„Pentru că tot s-a aflat ”pe surse” din interiorul penitenciarului, și chiar în timp real, că am fost vizitată de fetița mea, va confirm că după aproape 4 luni și un demers anevoios mi-am văzut în sfârșit copilul! Aș fi dorit că Eva să fie ferită de publicarea imaginilor de la această vizită, poate pentru că eu încă sunt marcată de filmările cu Tibi Ridzi ducându-și de mânuțe cei doi copilași să își viziteze mama, acum 6 ani.

Dar, dacă tot au fost știri despre întâlnirea pe care am avut-o cu fetița mea, o să aduc în discuțîi o știre absurdă creată de prevederea legală care face că un copil să își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit “dispozitiv de protecție”, fără să poată atinge, fără să îi poată stă în brațe, fără să poată simți iubirea mamei, care îi lipsește atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie că asta?

Prin această regulă, o mama, condamnată eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz în serviciu, are același regim de primire a vizitelor că un criminal în serie condamnat pe viața. Despre ce protecție poate fi vorba și a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei??? S-au creat momente dramatice, când copii au început să urle și să lovească cu pumnii și picioarele geamul care ii împiedica să ajungă la mamele lor. Dacă tot există o camera special amenajată pentru astfel de întâlniri “mama și copilul”, de ce nu se permit aceste vizite aici fără să fie nevoie de nenumărate avize, aprobări și semnături ajungând până la cea a directorului penitenciarului?

Sunt studii recente din SUA, care arată că, copiii ale căror mame sunt arestate rămân cu traume pentru tot restul vieții și, mult mai probabil decât în cazul celorlalți copii, devin ei însuși infractori. Deci, la ce și cui folosește această lege inumană, ilogică, barbara chiar? Lăsăți copiii să își poată întâlni mamele, să aibă parte, măcar în cele câteva ore pe luna în care sunt permise vizitele, de îmbrățisarea lor, să poată stă în brațele lor să simtă iubirea și alinarea pe care brațele și săruturile unei mame le aduce.

Și în același timp, în acest fel ar scădea și presiunea psihică și suferința pe care o mama în detenție le resimte tocmai din cauza despărțiri de copii, ceea ce pe unele le face violente, le împiedica se se adapteze, sau chiar le îmbolnăvește grav. Dacă tot sunt obligată să mai stau în penitenciar, unde am ajuns printr-un abuz terifiant al unor judecători ai ICCJ, măcar să încep să fac ceva bun pentru cei de aici, condamnate sau angajați ANP, ba chiar pentru societate, având în vedere că ce se întâmpla într-un penitenciar afectează direct și indirect și societatea.

După ce v-am expus această prevedere legală care obligă copiii mici să își vadă mamele condamnate, chiar și pentru un furt din magazine ori un abuz în serviciu, printr-un geam de “protecție”??? fără să le poată atinge și fără să le poată simți iubirea mamei stand în brațele ei, revin cu o altă inepție legislativă, referitoare la pachetele pe care deținuțîi le pot primi. Legea spune că se poate primi un singur pachet cu alimente, o dată pe luna, compus din 10 kg mâncare plus 6 kg de fructe și legume. Cum poți păstra mâncarea 30 de zile???

Mai ales că acum, la 30 de grade afară, mâncarea nu rezistă de pe o zi pe altă, având în vedere că nu există frigidere aici, sau chiar și iarnă este imposibil să păstrezi mâncarea și mai ales fructele și legumele pentru o luna întreaga. Și care este logică acestei reguli??? Cât timp există dreptul la a primi 3-5 vizite pe luna, de ce nu se poate împarți cantitatea de mâncare pentru a fi primită în tranșe la fiecare vizită??? Există și camere cu 16 femei care oricum sunt supra aglomerate. Unde să mai depozitezi și mâncarea pentru atâtea persoane? Înțeleg că nu se pot îmbunătăți condițiile de cazare, cum nu se poate îmbunătăți nimic în România, dar niște reguli logice, simple, care să ușureze atât viața celor care sunt condamnați să stea aici, dar și a celor care lucrează în penitenciare, poate cineva să gândească ????

 E nevoie de o minte luminată și cu bune intențîi , care să schimbe inepțiile din legea actuală, dar și că cei aleși să o aplice și să își dea jos ochelarii de cal că să înțeleagă și spiritul legii, nu doar litera ei! În România, persoanele cu probleme psihice grave sunt deținuți în penitenciare în loc să fie trimise în spitalele de psihiatrie! Ceea ce face că România să fie continuu condamnată la CEDO pentru condițiile din închisori, iar de plătit plătește fiecare cetățean din buzunarul propriu. Că tot suntem aici, să reamintim Instanțelor că toate sancțiunile date de CEDO României din acest motiv, sancțiuni de sute de milioane de euro, se suportă din buzunarul tuturor. Revenind la cei bolnavi psihic, aceștia sunt foarte mulți și creează probleme imense atât celorlalți deținuți, cât și mai ales angajaților ANP.

Sunt persoane violente, care provoacă scandaluri, bătăi, nu sunt capabili să respecte reguli, refuză să își ia tratamentele, iar cum într-un penitenciar nu există psihiatru și nici personalul angajat nu are competențe în domeniul medical și cu atât mai puțîn în tratarea bolnavilor psihici, aceștia din urmă (angajații) sunt traumatizați și obligați să lucreze cu astfel de persoane. În plus, din cauza comportamentului agresiv, bolnavii pshihici sunt ținuți singuri în camere de 8,10 sau 12 locuri, creând astfel o aglomerare și mai mare în spațiile de cazare rămase. Sau dacă sunt în camer cu persoane normale, inevitabil creează scandaluri, bătăi, sparg geamuri, se rănesc, și astfel strică echilibrul, și așa fragil, din micile comunități, generând probleme și stres pentru angajații de aici. Soluția este simplă, astfel de cazuri trebuie duși în spitale de psihiatrie, nu să fie trimise să-și execute pedepsele în închisori. Însă, acest lucru înseamnă că judecătorii trebuie să dispună internarea în spitale specializate pentru a avea parte de tratament adecvat, nu încarcerarea în penitenciare”, a scris Elena Udrea, pe rețelele de socializare.

Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
Andreea Mantea 1 foto playboy  jpg
Alexia Eram (6) jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
vlăduța lupău png
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
bodo 2 jpg
David Beckham
image
image
image
image
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg
vaccin covid jpeg
accident balcic jpg
MUGUR ISARESCU foto inqaum photos octav ganea
image png
scumpiri alimente 2019 jpeg