Popularii Europeni pun presiune pe Austria pentru aderarea României la Schengen

Adunarea Politică a Grupului Partidului Popular European (EPP) a adoptat o rezoluție importantă, cerând Guvernului Austriei să renunțe la blocarea intrării României în spațiul Schengen. Rareș Bogdan a evidențiat această rezoluție care subliniază importanța respectării drepturilor statelor membre și a dreptului lor de a adera la Schengen atunci când îndeplinesc criteriile stabilite.

Schengen. / Foto: Profimedia
Schengen. / Foto: Profimedia

EPP, un for important la nivel european, a emis un apel puternic, subliniind că nicio țară nu ar trebui să încalce arbitrar drepturile altor state membre, în special în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen. Rezoluția a exprimat dezacordul față de atitudinea Austriei privind accesul României și Bulgariei și a solicitat sprijinul pentru aderarea ambelor țări la spațiul de liberă circulație.

EPP: "Blocarea României și Bulgariei de la aderarea la Schengen este inacceptabilă"

Este notabil faptul că EPP a subliniat necesitatea ca Președinția spaniolă a Consiliului să acorde o atenție deosebită aderării României la Schengen și să ia măsuri pentru a preveni abuzul dreptului de veto la viitorul Consiliu, programat pentru luna următoare.

Într-adevăr, blocarea României și Bulgariei de la aderarea la Schengen nu este doar nejustificată, ci și inacceptabilă, potrivit rezoluției. Aceasta a avut un impact negativ asupra libertății de mișcare, mediului, concurenței și a principiilor fundamentale ale Uniunii Europene (UE). Mai mult decât atât, a indus un sentiment de discriminare în rândul cetățenilor români și a afectat sprijinul public pentru UE.

Ambasadorul Olandei în România, într-o întâlnire recentă cu premierul Marcel Ciolacu, a reconfirmat sprijinul țării sale pentru aderarea României la Schengen. Aceasta marchează un pas semnificativ în direcția sprijinirii internaționale pentru ca România să devină parte a acestui spațiu crucial de liberă circulație.

În concluzie, presiunea crescândă din partea Grupului Partidului Popular European și sprijinul exprimat de ambasadorul Olandei subliniază importanța vitală a aderării României la Schengen și arată că această chestiune devine tot mai centrală în agenda europeană

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net