Pregătiri pentru oprirea gazului rusesc în Germania: apă rece, iluminare doar la anumite ore și telemuncă

Autoritățile din landul german Bavaria au convenit asupra unei serii de modalități diferite pentru a reduce consumul de energie cu 15%, valabil pentru perioada august - martie, inclusiv pentru coborârea termostatului cu câteva grade. 

Germania se pregătește pentru oprirea gazelor naturale rusești
Germania se pregătește pentru oprirea gazelor naturale rusești

Măsurile sunt în linie cu propunerea Comisie Europene, pentru a reduce semnificativ consumul de gaze, cu cel puțin 15%, la nivelul întregii Uniuni Europene, o propunere care ar putea deveni obligatorie, dacă Rusia va înceta să mai livreze gaze naturale. 

Cum se pregătește landul Bavaria

Este și mai important, deoarece Germania se baza pe relația cu Rusia, înainte de invadarea Ucrainei, pentru mai mult de jumătate din necesarul de gaze naturale, fiind deosebit de vulnerabilă la o oprire a livrărilor de gaze.

Citește și: Prețul gazelor naturale, la cel mai ridicat nivel din 2008!

Potrivit unui program desfășurat pe cinci puncte, care a fost aprobat în această marți de către Cabinetul Landului Bavaria, clădirile publice ar urma să fie încălzire la o temperatură de maximum 20 de grade, iar apa de la baie nu se va încălzi în timpul iernii. 

De altfel, autoritățile vor opri furnizarea de energie electrică pe coridoarele clădirilor publice și, de altfel, la exteriorul lor. 

S-ar putea să te intereseze și: Cine nu o să fie afectat de reducerea consumului de gaze? Anunțul Guvernului

Călătoriile care sunt realizate în interes de afaceri vor trebui complet evitate sau efectuate numai cu mijloacele de transport în comun, iar angajaților li se va permite să lucreze de acasă. 

În spatele acestor motive stă obiectivul landului Bavaria de a ajuta la umplerea depozitelor de gaze naturale și a proteja populația față de riscul unor întreruperi a aprovizionării de gaze din partea Federației Ruse.

Agenția Internațională a Energiei a avertizat că Rusia s-ar putea să oprească livrările de gaze spre Europa, din cauza tensiunilor diplomatice, dar și din cauza sancțiunilor economice aplicate în urma invadării Ucrainei. 

„Din păcate, energia se reduce. De acea, Guvernul landului va face economii", a declarat premierul landului Bavaria, Markus Soeder, într-o postare pe Twitter.

Citește întreg articolul pe Adevărul.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net