Prețul gazelor naturale, la cel mai ridicat nivel din 2008!

Ultima actualizare:

Prețurile pentru gazele naturale au crescut în toată lumea, atingând un nivel ridicat cu perioada iulie 2008, când a avut loc criza economică mondială.

Prețul gazelor naturale se află la un nivel asemănător cu iulie 2008
Prețul gazelor naturale se află la un nivel asemănător cu iulie 2008

Contractele futures pentru gazele naturale din Statele Unite au crescut peste 11 procente, atingând valoarea de 9,75 de dolari pentru un milion de unități termice britanice.

Informează-te suplimentar despre: Se schimbă facturile la gaze și curent! Ce modificări se vor face

„Deşi amploarea şi viteza recentelor creşteri ale preţului gazelor naturale indică o contribuţie la dinamica nefundamentală a pieţei, elementele fundamentale de susţinere sunt totuşi motorul principal", a scris EBW Analytics Group într-o notă pentru clienţi, notează Antena 3.

Cât au crescut gazele în Europa?

Contractul pentru livrare în luna august va expira în această miercuri, fapt ce crește exponențial volatilitatea prețului la gaze naturale, potrivit unei analize a CNBC

În Europa, contractele futures privind gazele naturale de proveniență olandeză au crescut cu aproximativ 14%, atingând prețul de 201,75 euro pe megawat oră, fiind cel mai ridicat nivel întâlnit din luna martie. 

Nici previziunile nu sunt foarte încurajatoare. Recent, Gazprom, principalul furnizor de gaze naturale din Rusia, a anunțat că va reduce și mai multe fluxurile de combustibil ce trec prin conducta vitală Nord Stream 1. Începând de astăzi, conducta va funcționa la o capacitate mult mai redusă, de doar 20%.

Ieri, țările membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord comun care are în vedere reducerea semnificativă a consumului de gaze cu 15%, începând de luna viitoare. În caz de urgență, recomandările privind reducerile de gaze ar deveni obligatorii. 

Citește mai multe informații despre acest subiect: Cine nu o să fie afectat de reducerea consumului de gaze? Anunțul Guvernului

Chiar și așa, Guvernul României a subliniat că consumatorii români, întreprinderile mici și mijlocii, industria critică și, în cele din urmă, serviciile sociale nu vor fi afectate de posibila scădere semnificativă a consumului de gaze naturale. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net