Prețul gazelor naturale, la cel mai ridicat nivel din 2008!

Prețurile pentru gazele naturale au crescut în toată lumea, atingând un nivel ridicat cu perioada iulie 2008, când a avut loc criza economică mondială.

Gaze Rusia Uniunea Europeana FOTO Shutterstock
Prețul gazelor naturale se află la un nivel asemănător cu iulie 2008

Contractele futures pentru gazele naturale din Statele Unite au crescut peste 11 procente, atingând valoarea de 9,75 de dolari pentru un milion de unități termice britanice.

Informează-te suplimentar despre: Se schimbă facturile la gaze și curent! Ce modificări se vor face

„Deşi amploarea şi viteza recentelor creşteri ale preţului gazelor naturale indică o contribuţie la dinamica nefundamentală a pieţei, elementele fundamentale de susţinere sunt totuşi motorul principal", a scris EBW Analytics Group într-o notă pentru clienţi, notează Antena 3.

Cât au crescut gazele în Europa?

Contractul pentru livrare în luna august va expira în această miercuri, fapt ce crește exponențial volatilitatea prețului la gaze naturale, potrivit unei analize a CNBC

În Europa, contractele futures privind gazele naturale de proveniență olandeză au crescut cu aproximativ 14%, atingând prețul de 201,75 euro pe megawat oră, fiind cel mai ridicat nivel întâlnit din luna martie. 

Nici previziunile nu sunt foarte încurajatoare. Recent, Gazprom, principalul furnizor de gaze naturale din Rusia, a anunțat că va reduce și mai multe fluxurile de combustibil ce trec prin conducta vitală Nord Stream 1. Începând de astăzi, conducta va funcționa la o capacitate mult mai redusă, de doar 20%.

Ieri, țările membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord comun care are în vedere reducerea semnificativă a consumului de gaze cu 15%, începând de luna viitoare. În caz de urgență, recomandările privind reducerile de gaze ar deveni obligatorii. 

Citește mai multe informații despre acest subiect: Cine nu o să fie afectat de reducerea consumului de gaze? Anunțul Guvernului

Chiar și așa, Guvernul României a subliniat că consumatorii români, întreprinderile mici și mijlocii, industria critică și, în cele din urmă, serviciile sociale nu vor fi afectate de posibila scădere semnificativă a consumului de gaze naturale. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

florin zalomir
FotoJet jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
sotie Arsinel jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
image png
colaj mormant elisabeta a II-a
Soldati ucraineni FOTO EPA-EFE
Muzeul Antipa nu se va deschide din 15 mai jpeg
image
image
image
image
sofer amenda politie jpeg
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
Atac nuclear
ursul brun sursă foto: Gettyimages
image png
depresie anxietate ah np gso5m1nr c4 unsplash jpeg