Cine nu o să fie afectat de reducerea consumului de gaze? Anunțul Guvernului

Mai multe categorii sociale și întreprinderi vor fi scutiți de eventualele măsuri ce vor fi implementate pentru reducere consumului de gaze naturale. 

gaze naturale 28415 jpg
Guvernul a menționat ce categorii nu vor fi afectate de scăderea consumului de gaze

Astfel, Executivul a anunțat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că consumatorii români, întreprinderile mici și mijlocii, serviciile sociale și industria critică nu vor fi afectate de posibilele măsuri socio-economice ce ar putea fi implementate pentru a reduce consumul de gaze naturale. 

De altfel, se menționează și subliniază că România va avea necesarul de gaze naturale asigurat pentru iarna 2022 - 2023.

S-ar putea să te intereseze și: Se schimbă facturile la gaze și curent! Ce modificări se vor face

Cum arată rezervele de gaze naturale ale României?

Astfel, pentru iarna 2022 - 2023, rezervele de gaze naturale ale României reprezintă 55%, astfel se află peste nivelul obligatoriu de 46%, prevăzut pentru 1 august 2022. Dacă se menține acest ritm, s-ar putea ajunge la capacitatea de 80% a depozitelor până la data de 1 noiembrie. 

De asemenea, în postarea Guvernului, se arată că disponibilitatea surselor interne de gaze naturale și consumul mediu al României sunt elemente ce garantează asigurarea necesarului de gaze pentru iarna viitoare.

Este de interes și: Gazele naturale s-au ieftinit în Europa. Vor fi influențate prețurile din România?

Din cauza problemelor energetice la nivel european, țările din Uniunea Europeană au convenit, în această marți, asupra unui regulament de urgență pentru a se reduce semnificativ consumul de gaze naturale pentru iarna 2022 - 2023.

Aceste măsuri sunt luate, deoarece Europa se pregătește pentru o iarnă cu o aprovizionare incertă din partea Federației Ruse, principalul furnizor de gaze pentru Europa. 

De altfel, măsurile socio-economice impuse împotriva Federației Ruse au destabilizat relațiile dintre Europa și Rusia, asta după ce Moscova a ordonat invadarea Ucrainei la începutul anului, pe 24 februarie. 

De atunci, toată Europa a căzut la un acord comun pentru distanțarea cât mai rapidă de Rusia și politica imperialistă de la Kremlin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
cub oana zavoranu png
juriul Te cunosc de undeva! jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
vasile muraru alexandru arsinel png
cub sicriu alexandru arsinel png
Corentin Moutet  Foto Gettyimages (1) jpg
colterm timisoara jpg
image
image
image
image
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub radu mirica animat gif
uragan Ian   foto colaj captura jpg
Vladimir Putin Foto Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP