Iarna nu-i ca vara, iar România are depozitele de gaze naturale cam goale

Cât de cald ne va fi la iarnă? E „complicat”, dacă ar fi să îl cităm pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Situația deloc îmbucurătoare este cauzată de rezervele de gaze ale României. Conform oficialului, citat de News.ro, depozitele României de gaze naturale sunt la nivelul de 49%, iar acesta estimează că va fi depăşită ţinta de 80% care trebuie atinsă până la data de 1 noiembrie.

Statul ia în calcul alimentarea, în cazul opririi importurilor dinspre Rusia

El a menţionat că această ţintă va fi atinsă indiferent dacă va fi importat sau nu gaz rusesc. Și ca să fim cât de cât liniștiți, Ministrul Virgil Popescu a mai declarat că nu se pune problema ca populaţia să nu aibă acces la încălzire în această iarnă.

Astfel, nu era suficient că prețurile utilităților au „scăpat în larg”, dar una dintre cele mai importante resurse pe timp de iarnă ne cam lipsește.

Citește și: Deputații români, dotați cu măști de gaze. Care este motivul achiziției?

Este o iarnă, eu aş spune complicată. Când te gândeşti la o iarnă grea, te gândeşti la o iarnă cu temperaturi foarte scăzute, te gândeşti la altceva. Eu aş spune o iarnă foarte complicată, pentru că aici trebuie să evaluăm foarte multe scenarii.

De la cel mai rău scenariu în care se întrerup toate fluxurile de gaze din Federaţia Rusă către Europa, până la scenariul optimist sau, să zicem, normal, care ar trebui să fie în care nu se întâmplă absolut nimic cu fluxurile de gaze în care e o iarnă ca oricare alta şi lucrurile merg absolut normal.

Ministrul dă asigurări că populația își va putea încălzi locuințele

În cazul unui scenariu pesimist, cel mai rău scenariu, avem pregătite toate scenariile la nivelul ministerului, la nivelul Guvernului, cu ANRE-ul, cu Transelectrica, cu Transgazul”, a dat asigurări ministrul Virgil Popescu, citat de News.ro

Scenariile despre care vorbește ministrul Virgil Popescu sunt binevenite, de altfel, existența acestora garantând stabilirea unor strategii, în diverse situații. Aparent, prioritatea a fost chiar încălzirea locuințelor civile.

Citește și: Gazprom a întrerupt livrările de gaze pentru Polonia şi Bulgaria

În niciun caz nu se va pune problema în niciunul dintre scenarii ca populaţia sau clienţii protejaţi, cum le spunem noi, să nu aibă acces la gaze, să nu aibă încălzire”, a mai transmis ministrul Energiei.

Clienții protejați înseamnă, de fapt, consumatorii de energie termică şi energie electrică, producţia critică de energie electrică, spitale, grădiniţe etc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cub oana zavoranu png
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
cristian tudor popescu arșinel png
juriul Te cunosc de undeva! jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
vasile muraru alexandru arsinel png
Militari americani şi români antrenându-se, la Babadag
Convoi de civili atacat in regiunea Zaporojie FOTO Twitter jpg
image
image
image
image
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub radu mirica animat gif
uragan Ian   foto colaj captura jpg
Vladimir Putin Foto Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP