Primăria din Veneţia a început să pună în vânzare bilete de intrare în oraș în valoare de cinci euro

Municipalitatea din Veneţia a început marţi să pună în vânzare bilete de intrare de cinci euro, o taxă aplicată primăvara şi vara turiştilor care vin doar pentru o zi în Palatul Dogilor, victimă a turismului în masă. Timp de 29 de zile în total pe o perioadă cuprinsă între 25 aprilie şi 14 iulie, sezonul turistic de vârf, turiştii de o zi vor trebui să achiziţioneze acest bilet de 5 euro pentru a intra în oraşul vechi între orele 08:30 şi 16:00, ora locală. 

Veneția
Veneția se plânge că are prea mulți turiști. Foto: Shutterstock

În cadrul acestui program aprobat anul trecut în luna septembrie de „Parlamentul” local nu este prevăzută nicio limită a numărului de vizitatori. Aproximativ 3,2 milioane de turişti au petrecut noaptea în centrul istoric al Veneţiei în 2022, potrivit datelor oficiale, o cifră care nu include miile de vizitatori care merg acolo doar pentru o zi. 

Ce trebuie să știți despre taxa de intrare în centrul Veneției 

Site-ul de cumpărare a biletelor a fost deschis marţi, 16 ianuarie 2024 pe adresa https://cda.ve.it/en/, în engleză şi italiană scrie Agerpres. Cu toate acestea, sunt prevăzute numeroase scutiri, în special pentru copiii cu vârsta sub 14 ani, studenţi sau membri ai forţelor de ordine. 

Locuitorii din regiunea Veneto, oamenii care lucrează, studiază sau s-au născut în Veneţia şi oricine deţine o rezervare la un hotel din oraşul italian vor fi exceptaţi de la obligativitatea de a cumpăra un bilet. Copiii sub 14 ani se vor număra, de asemenea, printre persoanele exceptate de la această obligativitate.

Ce spun autoritățile Veneției 

"Veneția este primul oraș din lume care aplică acest sistem, care va putea servi drept exemplu pentru alte orașe fragile (...) care trebuie protejate", a declarat primarul Luigi Brugnaro, potrivit sursei citate în noiembrie 2023, când municipalitatea a făcut publice datele de aplicare a acestei taxe. 

Turismul excesiv este recunoscut de autoritățile locale ca fiind o problemă gravă pentru cel mai cunoscut oraș-canal din lume, unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa. Orașul are o suprafață de doar 7,6 km pătrați, dar a găzduit aproape 13 milioane de turiști în 2019, potrivit institutului național italian de statistică. Se așteaptă ca numărul de vizitatori să depășească nivelurile de dinaintea pandemiei în anii următori.

În 2021, navelor mari de croazieră li s-a interzis intrarea în centrul istoric al Veneției prin canalul Giudecca. Criticii au susținut că navele provocau poluare și erodau fundațiile orașului, unde se produc inundații regulate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net