Primele cazuri de Flurona depistate în Ungaria. Cei infectați au sub 30 de ani

#Coronavirus

În Ungaria au fost depistate primele cazuri de infectare simultană cu gripă şi cu COVID, o combinaţie denumită „Flurona”, creată din îmbinarea cuvintelor „flu" (gripă în engleză) şi Corona. 

Primele cazuri de Flurona depistate în Ungaria Foto: Pixabay
Primele cazuri de Flurona depistate în Ungaria Foto: Pixabay

Potrivit presei locale din Ungaria, pacienții depistați sunt tineri, având vârste de până în 30 de ani. Cazurile de Flurona au fost descoperite de Laboratorul privat Neumann Labs, care a informat, de asemenea, că 78 la sută dintre noile cazuri de coronavirus detectate de centru reprezintă infecţii cu noua variantă a coronavirusului, despre care se știe că este extrem de contagioasă: Omicron.

Primele cazuri de Flurona depistate în Ungaria

Potrivit informaţiilor publicate marţi, 4 ianuarie, de autorităţile sanitare din Ungaria, varianta Omicron reprezintă în prezent deja 11 la sută dintre noile contagieri la nivel naţional.

Deși în Ungaria a scăzut numărul noilor cazuri şi al deceselor asociate cu COVID-19, în ultimele săptămâni, experţii avertizează că în perioada imediat următoare ar putea avea loc un al cincilea val de contagieri, din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron.

În Ungaria, în ultimele 24 de ore, au fost detectate 2.429 noi cazuri de COVID-19 şi 83 de decese. În prezent, doar 62 la sută din populaţie a fost vaccinată cu schema completă, în timp ce 33 la sută a primit şi cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Nivelul de vaccinare a stagnat în statul ungar, în ciuda programului accelerat de imunizare a populației dezvoltat în urmă cu un an, în Ungaria fiind folosite și vaccinuri neautorizate de Uniunea Europeană, precum cel chinezesc, Sinopharm, şi cel rusesc, Sputnik V.

Israelul a raportat primul caz din lume de Flurona

În urmă cu doar câteva zile, Israelul a raportat oficial primul caz din lume de „Flurona”. Este vorba despre o femeie nevaccinată, care la data diagnosticării era gravidă și a și născut. Vestea nu este chiar o surpriză, apariția simultană a celor două îmbolnăviri fiind doar o chestiune de timp. Curios este însă faptul că acest caz a fost raportat în țara care se află pe primul loc în lume la numărul de vaccinări.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net