Prințul Harry nu va participa la ceremonia de comemorare a Prințului Philip! Se teme să meargă în Marea Britanie

Ultima actualizare:

Un purtător de cuvând al casei regale britanice a dezvăluit că Prințul Harry nu se va întoarce în Marea Britanie pentru a participa la slujba comemorativă a Ducelui de Edinburgh, din motive de siguranță.

Prințul Harry nu va participa la ceremonia de comemorare a Prințului Philip Foto: Getty
Prințul Harry nu va participa la ceremonia de comemorare a Prințului Philip Foto: Getty

Prințul Harry, în vârstă de 37 de ani, nu va participa la ceremonia de comemorare a bunicului său, Prințul Consort Philip, care a încetat din viață în luna aprilie a anului trecut. Slujba va avea loc la data de 29 martie, însă Prințul Harry va fi marele absent, potrivit purtătorului de cuvânt al Ducelui de Sussex.

Prințul Harry nu va participa la ceremonia de comemorare a bunicului său, Prințul Philip

Decizia vine după ce Prințul Harry a susținut în timpul unei audieri din cadrul procesului său împotriva guvernului din Marea Britanie că „nu se simte în siguranță” în țara sa, în urma suspendării serviciului său de protecție, după ce și-a pierdut titlul regal.

Ducele de Sussex a solicitat și o revizuire judiciară a deciziei guvernului britanic de a nu-i permite să plătească personal pentru protecția lui și a familiei sale atunci când se află în Marea Britanie, după ce i-au fost tăiate fondurile în acest sens. Cererea i-a fost refuzată, însă.

După ce a renunțat la titlul său regal și s-a mutat din țară, lui Harry i s-a spus că i se vor tăia fondurile alocate pentru pază și protecție, asigurată până atunci de poliția din Maria Britanie. Prințul Harry a decis să locuiască în prezent în SUA, alături de soția Meghan Markle și de cei doi copii ai lor.

Prințul Harry nu s-ar simți în siguranță să viziteze Marea Britanie

Astfel, se pare că Harry se teme să viziteze Marea Britanie, luând în calcul aceste considerente, și va lipsi de la ceremonia de comemorare a Prințului Philip. 

Purtătorul său de cuvânt a adăugat, totuși, că Harry speră să-și viziteze bunica, pe Regina Elisabeta a II-a, cât de curând, potrivit hellomagazine.com. Se pare că acesta și-ar dori să vină însoțit și de copiii săi, Archie, în vârstă de doi ani, și Lilibet, în vârstă de opt luni, în vizită din SUA, dar el și familia lui „nu se pot întoarce acasă” pentru că este prea periculos, a explicat un reprezentant legal al Ducelui de Sussex.

Este de la sine înțeles că vrea să se întoarcă să-și vadă familia și prietenii și să continue să sprijine organizațiile caritabile care îi sunt atât de aproape.”, spunea în urmă cu ceva vreme reprezentantul său legal.

Totuși, unele voci susțin că aceasta este doar o modalitate prin care Ducele de Sussex își snobează familia, în urma disputelor dintre el și membrii casei regale.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net