Probleme pentru noul premier al Angliei! Soția sa încasează milioane de lire, de la o firmă din Rusia

Ultima actualizare:

Abia ce a acceptat portofoliul funcției, că noul premier al Marii Britanii, Rishi Sunak, este deja în centrul unui scandal. Soția sa încasează milioane bune de lire sterline, anual, de la o firmă cu sediul în Moscova.

Rishi Sunak și soția sa, Akshata Murty
Rishi Sunak și soția sa, Akshata Murty

Dividende de 11,5 milioane de lire sterline

Soția premierului britanic Rishi Sunak încasează dividende anuale de 11,5 milioane de lire sterline de la firma care are biroul în Moscova, transmite Adevărul. Compania plătește subcontractori din capitala rusă pentru a efectua servicii IT pentru un client global, iar soția lui Rishi Sunak, Akshata Murty, fiica miliardarului fondator al Infosys, Narayana Murthy, deține o participație de 0,91% în companie, în valoare de 690 de milioane de lire sterline, care o recompensează cu dividende anuale de mai multe milioane de lire sterline.

Citește și: Noul premier britanic, Rishi Sunak, este de două ori mai bogat decât regele Charles al III-lea!

Cei doi, Rishi Sunak și Akshata Murty, se confruntă cu noi presiuni pentru a schimba strategia legată de afacerile cu Infosys. La începutul acestui an, Murty a fost de acord să plătească impozit pe dividendele sale de la Infosys atât în Marea Britanie, cât și în India, după ce s-a stârnit un val de proteste cu privire la statutul său fiscal care i-a permis să evite răspunderea în Marea Britanie.

Rishi Suna a fost ministru de Finanțe în Marea Britanie și a fost ales în funcția de prim-ministru al Marii Britanii, după ce rivalul său, Penny Mordaunt, s-a retras din cursă. Acesta a fost un moment istoric pentru Regatul Unit, care are, în premieră, un prim-ministru cu origini indiene, o situație interesantă având în vedere istoria colonială a Imperiului Britanic care a pus stăpânire pe multe teritorii din India.

La vârsta de 42 de ani, Rishi Sunak este și cel mai tânăr premier pe care l-a avut Marea Britanie în ultimii 200 de ani. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net