Scrisoarea secretă a Reginei Elisabeta a II-a! Va putea fi deschisă doar în 2085

Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a a scris, în 1986, o scrisoare pentru cetățenii din Australia, document, care, la momentul de față, stă ascuns într-un seif dintr-o casă victoriană de pe teritoriul australian. Regretatul monarh a dat ordin ca această scrisoare să fie citită abia în 2085. 

Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare secretă care va putea fi deschisă doar în 2085
Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare secretă care va putea fi deschisă doar în 2085

Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare poporului australian, care, din ordinele Maiestății Sale, nu va putea fi citită decât peste 63 de ani. Valorosul document a fost redactat de Regină, în urmă cu 36 de ani, în timpul unei vizite la Sydney.

Citește și: Viața fascinantă a reginei Elisabeta a II-a, în imagini. De la rolul în cel de-Al Doilea Război Mondial, la Jubileul de platină

Monarhul, care s-a stins din viață, recent, la 96 de ani, a lăsat instrucțiuni clare pentru primăria din Sydney în ceea ce privește dezvăluirea conținutului scrisorii, notează Times Now

"Salutări. Într-o zi asupra căreia vă veți decide dumneavoastră, din anul 2085, vă rog să deschideți acest plic și să citiți scrisoarea, cetățenilor din Sydney."

Nu rata nici: Momentul care a contribuit la declinul sănătății Reginei Elisabeta a II-a: «Este vorba despre pierderea voinței»

La acest moment, misterioasa scrisoare a Reginei Elisabeta a II-a este ținută într-o clădire victoriană, inaugurată în 1898, în scopul celebrării Reginei Victoria, cu ocazia Jubileului de Diamant. 

Regretatul monarhul britanic a fost șef de stat în Australia

Un aspect foarte interesant este că în Australia, monarhul britanic rămâne șef de stat. În 1954, Maiestatea Sa a fost primul monarh, care vizitat vreodată Australia.

În 1999, țara a avut un referendum ce permitea cetățenilor să decidă dacă vor ca țara lor să devină republică. La acel moment, 54% din populație la acea vreme a fost de partea reginei, care a continuat să rămână șeful statului. În consecință, funcția de șef de stat a monarhului Marii Britanii a rămas validă și, după moartea ei, funcția a fost preluată de moștenitorul direct la tron, Charles al III-lea. 

Charles de Wales, încoronat oficial ca Rege

Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață pe 8 septembrie 2022, acest moment marcând finalul celei mai lungi domnii din istoria Marii Britanii. Succesorul direct la tron, Charles de Wales, a fost încoronat oficial rege două zile mai târziu, pe 10 septembrie. 

Ceremonia a avut loc la Palatul James din Londra, iar somptuoasa ceremonie a fost transmisă în direct de către televiziuni. 

Regele Charles al III-lea a ținut un discurs emoționant, în care și-a manifestat încă odată profunda aprecierea față de domnia regretatei Regina Elisabeta a II-a. 

Interesant și: Ce avere avea Regina Elisabeta! Suma impresionantă pe care o moștenește Charles

Mama mea a dat un exemplu al iubirii de-o viaţă şi al serviciului altruist. Domnia mamei mele a fost fără precedent ca durată, dedicare şi devotament. Chiar acum când jelim, îi mulţumim pentru această viaţă de credinţă. Sunt profund conştient de această moştenire profundă şi de datoriile şi responsabilităţile serioase care îmi revin acum mie", a menționat Regele Charles al III-lea în discursul său.

Charles a decretat ziua în care vor avea loc funeraliile mamei sale, Regina Elisabeta II-a, ca sărbătoare legală pentru Marea Britanie și Irlanda de Nord. Nu există o dată stabilită pentru eveniment, cert este că se va desfășura în cel mult o săptămână. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net