S-a deghizat în femeie și a încercat să treacă granița! Cum a fost prins un ucrainean disperat să fugă de război

#Război Ucraina-Rusia

Războiul ruso-ucrainean produce în continuare pagube imense, iar civilii au atins deja apogeul disperării, dorind să facă orice pentru a scăpa din calea terorii. Un tânăr a devenit inventiv și a încercat să se deghizeze în femeie pentru a putea părăsi Ucraina, însă a fost prins la graniță. Iată cum s-a „costumat”!

Tânărul ar fi îmbrăcat haine de damă pentru a trece neobservat la graniță Foto: Twitter
Tânărul ar fi îmbrăcat haine de damă pentru a trece neobservat la graniță Foto: Twitter

Mai multe imagini au devenit virale pe internet și în spațiul media, după ce un tânăr ucrainean a fost prins la graniță, încercând să fugă din țară. Pentru că legea marțială în vigoare nu îi permite să părăsească Ucraina, acesta a devenit inventiv și a decis să se deghizeze în femeie pentru a se adăposti din calea războiului.

Un tânăr ucrainean s-a dezghizat în femeie și a încercat să părăsească țara

Din țara asediată de Federația Rusă au voie să iasă doar femeile și copiii, bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani fiind nevoiți să rămână pentru a-și apăra patria. Nu toți au însă dorința de a face acest lucru, mai ales dacă luăm în considerare ororile petrecute până la ora actuala în cadrul conflictului armat.

Așadar, mulți civili, dar și bărbați recrutați în armată, încearcă să iasă din Ucraina prin orice mijloace, fără să mai țină cont că sunt numiți „dezertori” și, cel mai probabil, pedepsiți.

Acesta este și cazul tânărului în vârstă de 28 de ani, care a încercat să se deghizeze în femeie, îmbrăcând haine de damă și afișându-se cu părul lung și blond, informează Daily Mail. Momentan nu este sigur dacă acesta a purtat perucă sau dacă este părul lui natural sau dacă este vorba despre o persoană transsexuală.

Cu toate acestea, bărbatul nu a putut trece de controalele amănunțite de la graniță, iar Serviciul de Grăniceri de Stat a publicat ulterior și imagini cu tânărul pe care l-au prins încercând să fugă, „aviz amatorilor”. Se pare că acesta și-ar fi propus să ajungă în Republica Moldova. Fotografiile au făcut înconjurul internetului într-un timp record.

În regiunea Odesa, polițiștii de frontieră au găsit un ucrainean de 28 de ani într-un taxi, la un punct de control. Călătorul în haine de damă plănuia să ajungă în Moldova. Avea și un permis temporar de recrutare la el.”, se arată într-un mesaj publicat pe platforma Twitter.

Citește și: Cât va mai dura războiul din Ucraina? Cum vor fi afectați românii? Analiza unui expert in relații internaționale

Ce se întâmplă în Ucraina

Temerire sunt îndreptățite, având în vedere masacrul de la Bucha, în care au fost fotografiați și civili morți, abandonați pe străzile însângerate. De asemenea, poliția ucraineană a anunțat zilele trecute că peste 900 de persoane au fost împușcate mortal în regiunea din jurul capitalei Kiev. Orașul-port din apropiere, Mariupol, este, de asemenea, asediat de ruși de săptămâni întregi.

Rapoartele indică faptul că acesta ar putea cădea cât de curând în mâinile rușilor, după ce o bătălie aprigă a dus la retragerea din luptă a brigadei maritime ucrainene.

Citește și: Ultimele momente ale civililor din Bucha. Conversațiile rușilor au ajuns pe internet

Amintim că legea marțială declarată în Ucraina impune ca bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să nu părăsească țara, pentru a se alătura războiului. Există însă și unele excepții de la recrutare: dacă o persoană nu este eligibilă din motive medicale, dacă persoana are grijă de trei copii sau mai mulți, crește singur un copil sau crește un copil cu dizabilități.

Citește și: Violurile la care au fost supuse femeile din Ucraina de către ruși. Mărturiile au ieșit la suprafață

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net