Violurile la care au fost supuse femeile din Ucraina de către ruși. Mărturiile au ieșit la suprafață

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Rușii, ca acum 70 de ani, folosesc violul ca armă împotriva femeilor din Ucraina, potrivit mărturiilor ce ies la iveală în număr tot mai mare pe măsură ce trupele ruse se retrag din nordul Ucrainei. 

Masacrul din Bucha
Masacrul din Bucha

După ce armata rusă s-a retras din Bucha, oamenii au putut observa fotografiile surprinse de fotograful Mihail Palinciak, pe un drum aflat la 20 de kilometri de Kiev, unde cadavrele a trei femei și un bărbat se aflau înghesuite sub o pătură. 

Traumele femeilor din Ucraina vor dura mulți ani de acum înainte

Potrivit imaginilor, corpurile femeilor erau goale și parțial arse. Acestea fiind încă o dovadă ce se adună în ansamblul de dovezi privind crimele împotriva umanității executate de către Federația Rusă și atrocitățile la care au fost supuși civilii ucraineni în zonele ce au fost controlate de ruși, după ce forțele lui Putin au reușit să captureze mai multe orașe. 

Citește și Măcelul civililor! Imaginile care au șocat întreaga planetă

Amploarea acestui eveniment este greu de conștientizat pentru mulți. Pe măsură ce forțele ruse s-au retras din orașele și satele ce se aflau în preajma capitalei, femei și fete din Ucraina au mărturisit autorităților și să descrie presei atrocitățile la care au fost supuse - violuri sub amenințarea armei sau în fața propriilor copii. 

„Am avut mai multe apeluri, primite la o linie telefonică de urgenţă pusă la dispoziţia femeilor care au nevoie de consiliere, doar că, în majoritatea cazurilor, e imposibil să le ajutăm fizic. La multe dintre ele ne-a fost imposibil să ajungem din cauza luptelor”, a declarat Katrina Cerepaha, preşedinta unui ONG pentru drepturile omului.

Vezi și Adevărul despre Mariana Viscemirska, femeia gravidă din maternitatea din Mariupol, pe care rușii au acuzat-o că este doar o actriță

Ucraineanca Antonia Medvedchuk, în vârstă de 31 de ani, a transmis că în dimineața în care a fost trezită de zgomotul bombardamentelor, primele lucruri pe care le-a luat înainte de a pleca de la Kiev au fost prezervative și forfece pe care să le folosească ca armă pentru a se proteja împotriva rușilor.

ONG-urile ce încearcă să ofere ajutor femeilor ce fug din calea războiului se tem că traumele femeilor ce au fost violate de ruși vor dura mulți ani de acum înainte. 

Citește articolul integral pe Adevărul.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net