Premierul Finlandei, Sanna Marin, vedetă rock la festival? Povestea de viață fabuloasă a vânzătoarei, ajunsă prim-ministru

Ultima actualizare:

Sanna Marin premierul Finlandei în vârstă de 37 de ani este cunoscută pentru susținerea clasei de jos și a minorităților de orice fel, astfel că superba politiciană i-a surprins pe toți când a apărut îmbrăcată în blugi și geacă de piele, la un festival de muzică și s-a distrat alături de toți cei prezenți. 

Povestea de viață fabuloasă a vânzătoarei, ajunsă prim-ministru
Povestea de viață fabuloasă a vânzătoarei, ajunsă prim-ministru

Desigur prezența ei nu putea trece neobservată având în vedere că este o femeie superbă , așa că una dintre imaginile surprinse cu Sanna Marin la Festivalul Ruisrock a devenit virală pe rețelele de socializare. 

Citește și: Conexiunea neașteptată dintre Regina Elisabeta a II-a și Boris Johnson!: «Îi purta o simpatie maternă»

Sanna Marin s-a amestecat în mulțime printre ceilalți tineri dornici de muzică și distracție și a asistat la concertele celor mai HOT artiști ai momentului, cum ar fi Megan Thee Stallion. Premierul nu a venit singură ci alături de soțul ei, Markus Räikkönen. Cei doi sunt căsătoriți din 2020 și împreună au o fiică, în vârstă de 4 ani. 

Premierul Sanna Marin, cel mai atipic politician din U.E?

Un festival de muzică este cu siguranță un mediu atipic pentru un prim-ministru, însă se pare că aprope tot ceea ce face Sanna Marin, mai ales din punct de vedere profesional, este la polul opus față de abordarea celorlalți politicieni. 

Vezi și: Oana Roman, acuzată că trăiește din «hoțiile» tatălui ei. Reacția influenceriței
Sanna Mirela Marin s-a născut la 1985, într-o familie de părinți de același sex. Mama ei a crescut-o singură o vreme, apoi a început o relație cu altă femeie, iar împreună au devenit o adevărată familie cu o fiică ce avea să devină premierul Finlandei, notează Adevarul.ro

Premierul a fost o apariție superbă la marșul LGBT, unde și-a manifestat sprijinul față de comunitate, a mărșăluit și s-a bucurat într-o atmosferă colorată, plină de fast și voie-bună. 

«Fiecare are dreptul la o viață bună și demnă. Acum este momentul să implementăm o lege LGBT mai umană.» a scris premierul pe Instagram. 

Sanna Marin a vizitat zonele din Ucraina unde au  loc crime de război

Premirul Finlandei a participat și la întrevederile privind războiul din Ucraina și a declarat că își ofera susținerea pentru ca țara să devină membră U.E. Sanna Marin a vizitat orașele Irpin și Bucha, unde armata rusă a comis atrocități ce au șocat o lume întreagă și a condamnat în mod oficial Rusia și s-a exprimat pentru pedepsirea crimelor de război.

«Ieri am vizitat orașele Irpin și Bucha din Ucraina, unde armata rusă a provocat distrugeri masive, iar soldații ruși au comis atrocități inumane, cum ar fi torturarea și uciderea civililor. Nu va fi loc de impunitate. Finlanda sprijină Ucraina și Curtea Penală Internațională să aducă vinovații în fața justiției»

Sanna Marin, de la vânzătoare la premierul Finlandei

Sanna Mirela Marin nu și-a cunocut niciodată tatăl biologic și a crescut în condiții foarte modeste, confruntându-se adesea cu lipsuri materiale. Cu toate acestea, Sanna Marin a absolvit în anul 2012 Facultatea de Ştiinţe Administrative la Universitatea din Tampere și apoi a fost aleasă în Consiliul Municipal din Tampere.

Ambiția a determinat-o pe Sanna să muncească enorm pentru a evolua plan profesional, astfel că în 2014 a devenit vicepreşedinte a Partidului Social-Democrat, iar în 2015 a fost aleasă în Parlamentul Naţional, din partea districtului Pirkanmaa.

În decembrie 2019, la doar 34 de ani, Sanna Mirela Marin a fost numită premierul Finlandei, iar din acel moment politiciana a căutat să se implice cât mai mult în viața socială. Detractorii și-au făcut și ei apariția, unul dintre aceștia fiind  ministrul de Externe al Estoniei care a caracterizat-o ca fiind o simplă vânzătoare. 

Nu rata nici: Adrian Năstase, în doliu. «A murit la cumpăna dintre ani»

Acum vedem cum o vânzătoare a devenit prim-ministru şi cum alte activiste de pe stradă şi persoane fără educaţie au ajuns în acest guvern”, a declarat politicianul la un post de radio.

Sanna Marin a lucrat într-adevăr și ca vânzătoare, pe vremea când era doar studentă și avea nevoie să se întrețină, aspect pe care premierul nu l-a ascuns niciodată.  

«Aici un copil dintr-o familie săracă poate primi educaţie şi poate realiza multe lucruri în viaţă. Casierul de la magazin poate deveni prim-ministru», a scris Sanna Marin pe Twitter, ca replică pentru ministrul estonian. 

Premierul Finlandei, replică acidă pentru Ellon Musk

Sanna Marin a fost criticată în timpul pandemiei când a ieșit în club, deși unul dintre colegii ei fuseseră diagnosticați cu Covid-19. Cu toate că nu a încălcat nicio regulă, premierul și-a cerut scuze pentru gestul său, spunând că ar fi trebuit să fie mai responsabilă. 

Elon Musk nu a ratat ocazia de a ironiza puțin situația pe contul său de socializare. Fondatorul Tesla a publicat o imagine cu un dialog savuros între doi tineri, într-un club de noapte. 

„Deci, cu ce te ocupi? Eu sunt prim-ministra Finlandei”.

Sanna Marin a reacționat imediat la ironiile lui Musk, în aceași notă nonșalantă și glumeață. 

„şi Finlanda este mişto. Un stat social nordic care doreşte să fie neutru din punct de vedere climatic până în 2035... Cei mai fericiţi oameni din lume trăiesc în Finlanda”, a scris premierul. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net