Satul spectaculos unde nu plouă niciodată. Se află deasupra norilor, iar 400 de oameni locuiesc în el
Yemenul este o țară de o frumusețe rară, care încă ascunde multe mistere, unele dintre ele vechi de secole, sau chiar și milenii. Este un loc surprinzător de diferit față de țările sale vecine din peninsula arabă, iar un anumit sat din această țară fascinează oamenii din întreaga lume! Aici nu poate ploua niciodată, deoarece satul se află deasupra norilor!
Spre deosebire de alte țări din peninsula arabă, care au devenit jucători cruciali pe plan internațional datorită resurselor de petrol, Yemenul pare să fie o excepție surprinzătoare. O țară săracă, dezbinată atât politic, cât și religios, orașele acestei țări par complet diferite față de metropolele impunătoare din Arabia Saudită, sau Emiratele Arabe Unite.
Însă, Yemenul impresionează prin frumusețea sa naturală, cât și istoria veche de milenii pe care o are în spate. În această zonă a Arabiei au existat regate importante încă din secolul XII î. Hr., iar astăzi, rămășițele acestora pot fi admirate în continuare. Cât despre frumusețea naturală a Yemenului, satul Al-Hateeb este unul dintre cele mai bune exemple!
Satul unde nu plouă niciodată
Acest loc se află în apropiere de capitala țării, Sana'a, în zona zona Haraz a districtului Manakhiya. Iar motivul pentru care un sat aparent banal a devenit faimos de-a lungul lumii este faptul că aici nu plouă niciodată!
Doar 400 de oameni trăiesc în acest loc, aflat la o altitudine atât de mare, încăt stă deasupra norilor ce traversează zona. Astfel, în Al-Hateeb nu plouă, însă, chiar și așa, acești localnici sunt renumiți pentru cafeaua yemenită pe care o produc.
Zgârie-norii medievali ai Yemenului
Un alt punct extrem de important pentru moștenirea culturală a Yemenului se află chiar în capitala sa! În centrul istoric de aici vom fi întâmpinați de construcții neobișnuite, care arată precum zgârie-nori, unii dintre ai chiar ajungând la 30 de metri înălțime!
Aceste clădiri au o vechime cuprinsă între 300 și 500 de ani și sunt construiți din pământ. În anii 1930, un alt astfel de oraș, Shibam, a fost poreclit „Manhattanul deșertului”, iar UNESCO a adăugat aceste locații istorice pe lista Patrimoniului Mondial.