Schimbare radicală într-o țară europeană! Vârsta de la care tinerii pot consuma alcool a crescut

O țară din Uniunea Europeană a decis să crească vârsta de la care tinerii pot consuma, în mod legal, alcool. Această decizie nu este singura de acest fel, în ultimii ani! În anul 2018, o altă țară din Uniunea Europeană, Lituania, a implementat această măsură.

Vârsta de la care se poate consuma alcool a crescut în Letonia / foto: Shutterstock
Vârsta de la care se poate consuma alcool a crescut în Letonia / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la euroweeklynews.com, tinerii dintr-o anumită țară din Uniunea Europeană vor mai avea de așteptat încă doi ani, dacă vor să consume alcool. Este vorba despre Letonia, unde vârsta minimă de la care se poate consuma alcool a fost crescută de la 18 la 20 de ani.

Acest amendament a fost adoptat de către parlamentul țării, iar odată ce decizia va începe să fie pusă în aplicare, Letonia va deveni doar a doua țară din UE, alături de Lituania, care nu permite consumul de alcool tinerilor sub 20 de ani.

În țara noastră, cât și în cea mai mare parte a Europei, vârsta de la care este legal consumul de alcool este de 20 de ani. Cu toate acestea, experții medicali din Letonia au explicat faptul că creierul uman este în continuă dezvoltare până la vârsta de 25 de ani. Din acest motiv, consumul de alcool în cadrul tinerilor este un subiect care trebuie urmărit cu atenție, motiv pentru care vârsta minimă de la care consumul este permis a fost ridicată.

Letonia crește vârsta de la care se poate consuma alcool

De asemenea, această schimbare nu este singura pe care autoritățile letone doresc să o implementeze pentru a scădea popularitatea alcoolului. Mai precis, se mai dorește și interzicerea vânzării de alcool în magazine, după ora 15:00, indiferent de vârsta cumpărătorilor. De asemenea, se mai discută și interzicerea comercializării de alcool duminica, ori în timpul sărbătorilor legale.

Desigur, despre consumul de alcool s-a vorbit deja de mult timp, iar specialiștii avertizează că ne putem trezi cu probleme serioase de sănătate dacă consumă alcool în exces. Probleme precum hepatita C, ciroza, sau chiar și cancerul, pot fi provocate de consumul de alcool.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net