Buncărul misterios unde ar fi fost ascuns aurul României! Este menționat în documente CIA

Țara noastră este plină de mistere, iar multe dintre acestea rămân nerezolvate chiar și în ziua de astăzi. Iar un loc secret, unde ar fi ascunsă o greutate uriașă de aur, a stârnit imaginația întregii țări. Documente CIA menționează existența unui buncăr ce ar fi fost construit la Sinaia, pentru a adăposti aurul României.

BNR dezminte existența buncărului / foto: Profimedia
BNR dezminte existența buncărului / foto: Profimedia

Potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, existența acestui buncăr subteran este menționată într-un document CIA din 13 martie 1952. Se pare că acest loc secret ar fi fost amenajat de către autoritățile țării noastre pentru a putea ascunde tezaurul României, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Buncărul ar fi fost comandat de către autorități încă din anul 1941, iar, la acea vreme, tezaurul țării noastre ajungea la o greutate de peste 200 de tone de aur, cea mai mare cantitate din istorie. Cu toate acestea, în ciuda faptului că au trecut decenii întregi de la finalizarea războiului, încă rămâne un mister dacă acest buncăr chiar a existat.

BNR dezminte existența buncărului de la Sinaia

Consilierul guvernatorullui BNR, Adrian Vasilescu, a declarat că autoritățile de la acea vreme au decis să ascundă aurul României în alt loc, la Tismana. Potrivit acestuia, discuțiile privind Valea Prahovei rămân confidențiale chiar și astăzi.

„Toate discuțiile legate de Valea Prahovei sunt confidențiale, pentru că a rămas neadoptată această soluție. S-a optat pentru Târgu Jiu, mănăstirea Tismana. Aceasta a fost opțiunea, discutată la nivelul Statului Major și la nivelul Guvernului României.

Au fost două variante. S-a găsit soluția în munte, unde s-a spart în peșteră și a fost astupat cu beton. Aurul a stat acolo până în 1947, când a fost readus la Banca Națională. Nu întrebați, pentru că nu discut despre acest depozit care nu are nicio legătură cu aurul”, a declarat Adian Vasilesc, conform sursei citate.

Cu toate acestea, poveștile spuse de localnici ar sugera că o construcție chiar există și ar fi bine păzită. În plus, există zvonuri și despre un tunel ce ar duce direct la Peleș. „Există ceva. Este o zonă îngrădită, bine păzită. Nu știe nimeni ce este acolo. Se zice că ar fi și un tunel care ajunge până la Peleș”, a spus un localnic, conform sursei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net