Metoda prin care putem păstra brânza mai mult timp. Câtă sare trebuie pusă în saramură

Brânza este, fără doar și poate, unul dintre produsele preferate ale românilor. Iar acest lucru probabil că nu ne surprinde deloc, având în vedere lunga tradiție pe care poporul nostru o are, atunci când vine vorba despre pregătirea diferitelor tipuri de brânză. Însă, cu toții știm că aceasta se poate strica rapid, dacă nu o depozităm cum trebuie. Iar dacă vrem ca brânza să țină cât mai mult, cel mai simplu este să o punem în saramură!

Brânza este un produs extrem de îndrăgit de către români
Brânza este un produs extrem de îndrăgit de către români

Nimeni nu poate nega faptul că brânza este extrem de populară în țara noastră. Indiferent de sortiment, probabil că dacă am verifica frigiderele din țara noastră, doar în foarte puține case nu vom găsi o bucată de brânză. Însă, aceasta se poate strica destul de rapid, motiv pentru care experții din țara noastră ne sugerează să ținem brânza în saramură. Din păcate, acest sfat poate fi mai dificil de pus în practică decât am crede.

O problemă atunci când vine vorba despre saramură este cantitatea de sare pe care trebuie să o folosim în aceasta. În plus, nu trebuie să uităm că saramura trebuie să fie cât mai concentrată, iar înainte de a pune brânza la conservat, acest lichid cu sare trebuie fiert.

Câtă sare trebuie să punem la un litru de saramură

Saramura este extrem o soluție extrem de simplă, care conține numai apă și sare. Cu toate acestea, cantiatea precisă de sare poate schimba complet calitatea saramurii, iar astfel, poate altera și gustul brânzei. În plus, ar trebui să folosim apă de calitate, așa că ar trebui să evităm să utilizăm apă simplă, de la robinet.

Iar atunci când vine vorba despre cantitatea de sare, lucrurile sunt, din fericire, extrem de simple! Mai precis, la un litru de apă trebuie să adăugăm o linguriță de sare grunjoasă. Desigur, după gust, ori după tipul de brânză peste care vom turna saramura, cantitatea de sare poate fi ușor modificată. În plus, în saramură mai putem adăuga și diverse ierburi proaspete, usturoi, ori condimente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
click ro jpg
mancare de prune afumate cu carne jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
culoare zodii jpg
gradina jpg
Ingrijire par deteriorat   Copy jpg
chec jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net