Cu ce trebuie să stropești pomii fructiferi în luna aprilie. Trucul este folosit de grădinarii cu experiență pentru o înflorire abundentă și fructe din belșug

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja am intrat în luna aprilie, iar pentru românii care au propria grădină, această perioadă din an este una foarte importantă. Dacă vrem să ne bucurăm de fructe din belșug, trebuie să știm când să stropim pomii noștri fructiferi, cât și ce anume să folosim pentru a-i menține sănătoși.

Cu ce trebuie stropiți pomii în luna aprilie
Cu ce trebuie stropiți pomii în luna aprilie

În timp ce pentru mulți dintre noi luna aprilie înseamnă doar vreme caldă și oportunitatea de a ne relaxa prin parcuri, pentru grădinarii iscusiți, această perioadă din an este foarte importantă. Românii care stau la curte știu, cu siguranță, cât de important este să stropească pomii fructiferi în luna aprilie.

De asemenea, în această lună putem începe cultivarea mărarului, a morcovilor, a cartofilor, ori chiar și a pătrunjelului. Pe la jumătatea lunii putem semăna aceste legume plantate, iar pe lângă ele mai putem adăuga și dovleci de copt, pepenele galben, cel verde, porumbul, cât și varza.

Cu ce trebuie stropiți pomii fructiferi în aprilie

Iar în privința pomilor fructiferi, este foarte important să știm când, dar și cu ce să îi stropim, în această lună. De exemplu, în perioada cuprinsă între 25 martie și 10 aprilie îi putem stropi cu Captadin 0,15%, cât și cu Chorus 0,07%. Astfel, pomii noștri vor fi protejați împotriva problemelor precum făinarea, deformarea frunzelor, moniloze, ori ciuruirea bacteriană.

Apoi, ei trebui stropiți iar la apariția primelor flori, adică între 10 și 15 aprilie. Putem folosi un tratament cu Difcor 0,025%, Syllit 0,2%, Decis 25 WG 0,003%, cât și Atonik 0,1%. Pomii noștri vor fi protejați de o mulțime de probleme, iar ouăle de acarieni vor fi ținute la distanță.

În ultimul rând, între 25 aprilie și 10 mai are loc înflorirea în masă, moment în care putem stropi pomii cu Chorus 0,07% și Cropmax 0,2%. Pe lângă problemele deja menționate, această stropire va mai ține la distanță și apariția viermelui fructelor, cât și a minatoarelor și a defoliatoarelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Doru Viorel Ursu
image
image
image
image
image
image
cub horoscop supărare png
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
balcon shutter (1) jpg
limax jpg
masina de spalat webp
horoscop jpeg
fericire jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net