Românii care riscă să piardă voucherele de vacanță! Ce reguli trebuie să știe angajații

Angajatorii din țara noastră pot oferi angajaților tichete de vacanță, iar, în fiecare an, nenumărați români reușesc să se bucure de o vacanță frumoasă alături de familie, datorită acestora. Însă, acești bani se pot confisca, iar dacă nu suntem atenți, riscăm să rămânem fără voucherul de vacanță.

Ce trebuie să știe românii pentru a nu pierde banii
Ce trebuie să știe românii pentru a nu pierde banii

Un nummăr mare de români beneficiază de vouchere de vacanță, iar banii de pe acestea ajută angajații să se poată bucura de o vacanță de vis, în țară. Cu toate acestea, potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, există riscul de a pierde acești bani, dacă nu suntem atenți.

Primul lucru pe care trebuie să îl știm este că aceste vouchere au un termen de valabilitate bine stabilit. Mai precis, ele sunt valabile vreme de un an, începând de la data emiterii. Cine nu folosește banii în timp de un an poate rămâne fără ei.

În plus, singura persoană care le poate folosi este titularul de drept, pe bază de buletin. În situațiile în care altcineva încearcă să folosească voucherul, riscă o amendă severă din partea autorităților. Valoarea unui voucher este de 1.600 de lei, iar un alt lucru la care salariații trebuie să fie atenți este că voucherele de vacanță nu pot fi folosite decât unități afiliate.

Ce valoare are un voucher de vacanță

De asemenea, autoritățile din țara noastră au avertizat că este strict interzisă vânzarea voucherelor de vacanță. Ministerul Turismului a anunțat că vânzarea acestora se pedepsește cu o amendă uriașă, ce ajunge la 26.600 de lei. Mai mult decât atât, agențiile de turism, ori unitățile de cazare, care acceptă vouchere emise pentru alte persoane riscă, de asemenea, o amendă usturătoare. Aceasta poate ajunge la suma de 13.300 de lei.

Bugetarii din țara noastră trebuie să știe că nu pot beneficia de vouchere de vacanță doar dacă au un salariu net de până la 8.000 de lei și dacă lucrează full-time. Cei cu salarii peste această valoare nu sunt eligibili pentru a beneficia de aceste vouchere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net