Tânără desfigurată, după ce a dormit jumătate de oră la soare, în Bulgaria

Ultima actualizare:

Ceea ce trebuia să fie o vacanță de vis, pentru Sirin Murad, de 25 de ani, a devenit un concediu de neutitat, dar nu în sensul bun.

Pielea de pe fruntea tinerei s-a umflat din cauza arsurilor solare. Sursa: Profimedia
Pielea de pe fruntea tinerei s-a umflat din cauza arsurilor solare. Sursa: Profimedia

Un moment de relaxare, pe plaja stațiunii Sunny Beach, din Bulgaria, s-a transformat într-o urgență medicală pentru tânăra cosmeticiană, din Marea Britanie.

Sirin Murad a adormit pe plajă și s-a trezit după jumătate de oră. Tânăra a făcut o greșeală des întâlnită, uitând să aplice protecție solară, atunci când s-a așezat la soare.

I s-a umflat pielea de pe frunte 

La început nu am simțit mare lucru. Doar puțină durere când am pus presiune pe frunte. M-a durut foarte mult a doua zi, dar m-am simțit ușurată când a început să se decojească. Nu m-a mai durut și m-am simțit mult mai bine”, a povestit Sirin Murad, din Londra.

Arsursa solară s-a agravat a doua zi, după ce Sirin Murad a adormit la plajă.

Pielea se întărise și atunci când s-a încruntat, epiderma s-a strâns și așa a rămas, formând niște cute, umflate, ulterior.

Citește și: Cât de des trebuie aplicată crema SPF și alte informații esențiale pentru un bronz sănătos

Esteticiana a nu a cerut ajutor din partea vreunui medic dermatolog, deși imaginile trădează o urgență, locul fiind expus infecțiilor. Ea a preferat să lase pielea să se vindece de la sine.

A rămas cu pete pe față

Zilele următoare, umflăturile au plesnit și pielea a început să se jupoaie. În cele din urmă tânăra a rămas cu pete pe piele, roz și maronii.

La șase săptămâni de la incident, Sirin Murad a decis să împărtășească, în mediul online, povestea de groază care i-a marcat concediul.

Citește și: Poate nu te-ai fi gândit la asta! Radiațiile ultraviolete pot afecta creierul și sistemul endocrin

Mai mult ca sigur, în următoarele vacanțe, Sirin Murad va acord atenție sporită soluțiilor de filtrare a radiațiilor solare, cu factor ridicat  de protecție, pentru a nu mai repeta episodul de groază. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Acasă la Ana Morodan acasa
droguri jpg
Uniunea Europeană FOTO via News
leonardo da vinci jpeg
cea mai grea bicicleta facebook jpg
Cuplu care doarme in pat - pozitii de somn FOTO Shutterstock