Țara din Europa care se pregătește de un război cu Rusia: „Trebuie să fim pregătiți”

Finlanda își intensifică pregătirile pentru a face față unei posibile crize pe termen lung și unui conflict cu Rusia, în contextul escaladării tensiunilor geopolitice din Europa. Renumită pentru nivelul său ridicat de pregătire militară și logistică, Finlanda a început să depoziteze echipamente militare în afara granițelor sale și să testeze capacitatea de a gestiona o economie de război.

Război Rusia. Foto: arhiva.
Război Rusia. Foto: arhiva.

Testarea capacității economiei de război

Generalul-locotenent Mikko Heiskanen, adjunctul șefului de stat major pentru armament și logistică în cadrul forțelor de apărare finlandeze, a dezvăluit într-un interviu pentru Financial Times că Finlanda a verificat recent peste 1.000 de acorduri cu companii private. Aceste acorduri sunt esențiale pentru producerea de echipamente și furnizarea de servicii în vremuri de război.

Trebuie să fim pregătiți pentru o criză pe termen lung... Am activat unele dintre aceste acorduri, am verificat toate contractele și am testat achizițiile nu doar pentru muniție, ci și pentru alte materiale esențiale. Testăm planurile și pregătirea partenerilor noștri strategici”, a declarat Heiskanen, al cărui titlu de post în finlandeză se traduce prin „șeful economiei de război”.

Pentru a spori capacitatea de apărare, Finlanda a început să depoziteze echipamente militare în locații strategice din afara granițelor naționale. Această măsură face parte din strategia de pregătire pentru orice eventualitate, având în vedere proximitatea față de Rusia și posibilitatea unui conflict.

Findlanda a fost mereu conștientă de riscurile unui atac din partea Rusiei

Finlanda are cea mai lungă graniță cu Rusia dintre toate țările NATO și UE, iar experiențele istorice au determinat un nivel de pregătire militară fără egal în lumea occidentală. Țara nordică a fost mereu conștientă de riscurile unui atac din partea Rusiei, concentrându-se intens asupra securității naționale. Un exemplu notabil este Războiul de Iarnă din 1939-40, în care Finlanda a reușit să provoace sute de mii de victime armatei sovietice invadatoare.

Într-un context internațional tot mai tensionat, Finlanda demonstrează că este pregătită să facă față oricăror amenințări la adresa securității sale naționale. Prin testarea capacității de gestionare a unei economii de război și depozitarea strategică a echipamentelor militare, această țară nordică își întărește poziția defensivă și trimite un mesaj clar că este pregătită pentru orice scenariu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ferma Dacilor jpeg 6 jpeg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
Ofițeri români, înainte de Primul Război Mondial (© Library of Congress)
image
actualitate.net
image
actualitate.net